« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SUKOBINTERESA.HR

Na internetu objavljene imovinske kartice novih ministara

Saznajte što sve posjeduju novi ministri i članovi vlade Jadranke Kosor na stranici www.sukobinteresa.hr

Novi ministri
Novi ministri (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

imovinske kartice

,

Jasen Mesić

,

Branko Bačić

,

Martina Dalić

,

Domagoj Ivan Milošević

,

sukobinteresa

Imovinske kartice potpredsjednika Vlade za investicije Domagoja Ivana Miloševića, ministrice financija Martine Dalić, ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića te ministra kulture Jasena Mesića, objavljene su na na internetskoj stranici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (www.sukobinteresa.hr), prenosi Hina.

Prema podacima prijavljene imovinske kartice potpredsjednik Vlade RH Milošević na svojoj novoj dužnosti prima plaću od oko 18,2 tisuće kuna, a posjeduje 14 stanova (od kojih je jedan u suvlasništvu) s pripadajućim garažama, od kojih najveći ima 296 četvornih metara i vrijedan je oko 4,8 milijuna kuna, te jedan neuređeni tavanski prostor od stotinjak kvadrata. Njegova supruga ima apartman od 50-ak kvadrata u Ičićima, a Milošević je još vlasnik poslovnog prostora u Zagrebu, vrijednog oko 3,5 milijuna kuna. Na popisu njegove imovine su i četiri pokretnine, vrijednosti između 35 i 350 tisuća kuna.

Potpredsjednik Vlade Milošević ima i 60-postotni udjel Pastor-grupe, vrijedan 1,2 milijuna kuna, te udjele u trgovačkim društvima iLife, Logističko središte, Intermodalna logistika i Sigma Stan, u kojemu ima 22,5 posto dionica vrijednih 7,4 milijuna kuna.

Milošević je prijavio i ušteđevinu od 300 tisuća kuna i 20 tisuća eura, dohotke od najamnine i isplate dobiti. Također je prijavio kredite: od 250 tisuća eura i 194,4 tisuća švicarskih franaka (njegova supruga).

U imovinskoj kartici ministrice finacija Martine Dalić, čija je plaća također oko 18 tisuća kuna, navodi se njezino suvlasništvo nad stanom u Zagrebu od 140 četvornih metara, vrijednim nešto više od dva milijuna kuna, dok je njezin suprug vlasnik kuće u Petrčanima.

Od pokretnina prijavila je dvije, u vrijednosti od 30 i 40 tisuća kuna. Ministrica Dalić ima i dionice u HT-u, Ericson N. Tesla, Dalekovodu, Privrednoj banci i Atlantic Grupi. Također ima i dva kredita od oko 168 tisuća eura i 24 tisuće eura.

Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić ima plaću od oko 18,2 tisuća kuna. Posjeduje obiteljsku kuću u Blatu od 500 tisuća kuna i jednako vrijednu vikendicu u Prigradici, zemljište u Blatu te stan od 40-ak četvornih metara u Zagrebu. Ima dva osobna atuomobila - petnaestak godina star Ford Mondeo i Audi A3 iz 2005. te ostale pokretnine u vrijednosti nešto višoj od 40 tisuća eura. Ima i udjele u trgovačkom društvu "Blato 1902.", sa sjedištem u Blatu.

Ministar kulture Jasen Mesić, s plaćom oko 16,6 tisuća kuna, posjeduje dva stana, od 49 i 43 četvorna metra, osobni automobil marke BMW i pokretnine vrijedne 150 tisuća kuna. Ima i udjel nominalne vrijednosti 20 tisuća kuna u Hotelu Dubrovnik.

29.01.2011. 18:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh