« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
KOSOR OPTIMISTIČNA

Pravosudne institucije su ustanovile da Purda nije kriv

Predsjednica vlade komentirala je slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde

Fotografija vijesti
Više o

Jadranka Kosor

,

Tihomir Purda

"S puno argumenata o tome svjedoče i ispitani svjedoci. Vjerujem da će te argumente i činjenice uzeti u obzir i pravosudne institucije BiH", izjavila je Kosor, odgovarajući na novinarski upit o braniteljskim prosvjedima u Vukovaru, nakon Izbornog sabora Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" u Zagrebu, prenosi Hina. Osvrćući se na prosvjed u Vukovaru, Kosor je rekla kako potpuno razumije uznemirenost hrvatskih branitelja te je stoga i donijela odluku da nekoliko ministara bude danas u Vukovaru kako bi braniteljima i ljudima tumačili što su institucije hrvatske države sve poduzele.

"Mi smo s njima, u svakom trenutku kao što smo to bili i devedesetih", rekla je te istaknula da treba učiniti sve da se "nešto slično nikada ne dogodi". Naglasila je kako je Hrvatska bila žrtva brutalne agresije, a svi branitelji su branili svoj dom, svoju budućnost i budućnost svoje djece. "Nisu oni išli kao agresori, nego su samo branili. To je povijesna činjenica koju nikome nećemo dati da je revidira", rekla je Kosor.

Upitana o različitim mišljenjima u HDZ-u o tome, jer je saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić (HDZ) tražio ostavku ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, predsjednica HDZ-a je rekla kako je to Đakić rekao kao predsjednik HVIDR-a pod razumljivim pritiskom članova. Napomenula je kako su o tome razgovarali, te da je Đakić razumio kako je bilo važno da hrvatske institucije ustanove da Purda nije kriv. "Đakić je reagirao emotivno i sigurna sam da on to razumije", rekla je.

Upitana je li ukorila potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa zbog izjava o medijima i novinarima, premijerka je odgovorila kako je dobro da je on jučer izrazio žaljenje. "Otvorena rana ne liječi se solju i paprom u ogromnim količinama. To ne može pomoći da rana zaraste", rekla je. Dodala je da je o tome razgovarala s Šeksom te da razumije njegovu osjetljivost.

29.01.2011. 14:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh