« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
DIJASPORA UDARA

Na granici s BiH napadnut snimatelj Nove TV

Kamerman je snimao dolazak autobusa s biračima iz Hercegovine koji su išli na izbore u Vrgorac.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis/Ilustracija)
Više o

Nova TV

,

BiH

,

napad na novinara

,

lokalni izbori

,

Vrgorac

,

birači iz BiH

,

granični prijelaz Orah

Snimatelja Nove TV danas je rano popodne fizički napao muškarac, kojega je policija nedugo nakon ekscesa koji se odigrao na granici s Bosnom i Hercegovinom uhitila, potvrđeno to u splitskoj policiji.

Mirabel Štefanec, snimatelj Nove TV, zadobio je lakše ozljede lica a nakon napada je zajedno sa kolegom novinarom iz šibenske redakcije Nove TV Markom Vračićem produžio za Split.

Policija je izjavila kako su nedugo nakon napada na snimateljsku ekipu oko 15.30 sati na Graničnom prijelazu Orah kod Vrgorca uhitili i priveli na obradu u policijsku postaju V. M. (49).

"Tamo smo kolega i ja snimali autobuse koji su dovodili glasače iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku na glasanje. U jednom momentu je na Mirabela naglo krenuo bijeli kamion-hladnjača, makarskih tablica. Zaletio se preko pune crte i zaustavio kamion, izišao van i zaskočio kolegu koji je snimao", izjavio je Vračić i dodao da je muškarac je vikao "Srbi, Cigani, Četnici" te snimatelju zadao nekoliko udaraca šakom u glavu.

Nakon što se fizički obračunao sa snimateljem, ušao je u kamion i hladnokrvno otišao, svjedoči Vračić.

V.M je uhićen nedugo nakon napada, te je priveden na prekršajnu obradu nakon koje će uz optužni prijedlog biti priveden Sucu za prekršaje, kažu u splitskoj policiji.

Nova TV je u priopćenju poslanom redakcijama potvrdila da je "tijekom snimanja izbora u Vrgorcu" napadnuta njihova novinarska ekipa. (hina/metro-portal)

31.05.2009. 19:38:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh