« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Na cestama u unutrašnjosti zemlje moguća poledica

Zbog slabog snijega koji pada u većem dijelu kontinentalne Hrvatske kolnici su mokri i skliski

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivo Ravlić/Cropix)
Više o

promet

,

stanje na cestama

,

skliski kolnici

Slab snijeg pada u većem dijelu unutrašnjosti. Zbog mokrih i skliskih kolnika treba voziti opreznije, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica, javio je Hrvatski autoklub.

Na cestama u gorju te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni.

Na županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Delnica i Vrbovskog, te u Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak zbog zimskih je uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj i ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić. Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), ne smiju prometovati vozila teža od 5t.

Zbog radova u tunelu Sv. Rok na autocesti A 1 za sav promet zatvorena je lijeva cijev (smjer Zagreb), a prometuje se dvosmjerno desnom cijevi.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

24.01.2010. 17:51:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh