« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JEDINI KANDIDAT

Vojko Obersnel izabran za predsjednika riječkog SDP-a

Obersnel je poručio da SDP obnašanjem vlasti u Rijeci neprekidno proteklih 19 godina dokazuje vrijednost rada i osluškivanja potreba građana

(Tea Cimaš/Cropix)
Više o

SDP

,

Rijeka

,

Vojko Obersnel

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je, kao jedini kandidat, izabran za predsjednika riječkoga Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP).

Ovi izbori prvi put su provedeni neposredno, na način da je za predsjednika GO mogao glasovati svaki član stranke s područja Rijeke. Na večerašnjoj konferenciji za novinstvo, nakon zaključenja roka za glasovanje i prebrojavanja glasova, izvješćeno je da je glasovalo 375 od 732 člana, ili 51 posto. Nevažećih je bilo 20 glasačkih listića.

Vojko Obersnel je ocijenio da su ovi izbori značajan demokratski iskorak koji potvrđuje da je SDP moderna europska stranka koja prati trendove te se mijenja i to na bolje. U daljnjem radu GO SDP Rijeke Obersnel je najavio rad na ostvarenju programa koje je SDP obećao građanima u predizbornom razdoblju prije proteklih lokalnih izbora.

Rekao je da SDP obnašanjem vlasti u Rijeci neprekidno proteklih 19 godina dokazuje vrijednost rada i osluškivanja potreba građana.

"Ne vjerujem da bi nam građani davali podršku samo iz ideoloških razloga. Bez rada bi se ideološko motivi vrlo brzo potrošili", kazao je Obersnel.

"Pred nama su promjene u stranci koje se na odnose samo na izravan izbor predsjednika na svim razinama nego i na potrebu tako izabranih predsjednika da što više komuniciraju osobno s članovima stranke", rekao je.

Vojko Obersnel na ovoj poziciji je zamijenio Vladimira Šepčića koji je bio predsjednik GO Rijeke 19 godina. Šepčić je dao ostavku na ovo mjesto zbog vlastite ocjene o nedostatku podrške u čelništvu gradskog SDP i to nakon odbijanja svih Šepčićevih prijedloga za dodjelu godišnjih stranačkih nagrada i priznanja na sjednici GO Rijeke krajem prošle godine.

Sljedeće subote će se održati konvencija riječkog SDP-a na kojoj će se izabrati novi sastavi stranačkih tijela na gradskoj razini, među ostalim Gradskog odbora i predsjedništva SDP Rijeke. (hina/metro-portal)

24.01.2010. 22:45:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh