« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NADIMLJENE PEGLE

Na Bregani pali Crnogorci sa 150 kilograma marihuane

VIDEO - Crnogorski državljani stari 36 i 51 godinu marihuanu su pokušali prošvercati skrivenu u prikolici s pošiljkom glačala i dasaka za glačanje

(Vjekoslav Skledar/Cropix/Infopunkt)
Više o

marihuana

,

šverc droge

,

Bregana

Više od 150 kilograma marihuane koju je hrvatska policija na graničnom prijelazu Bregana pronašla u kamionu u kojem su bila dvojica crnogorskih državljana trebala je završiti na zapadnoeuropskom tržištu, a vrijednost joj se procjenjuje na oko četiri milijuna kuna, izvijestili su danas u Ravnateljstvu policije.

Crnogorski državljani stari 36 i 51 godinu uhićeni su kada su drogu skrivenu u prikolici s pošiljkom glačala i dasaka za glačanje doveli na izlazni terminal Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Bregana.

"Korištenjem službenih pasa za detekciju droga, rentgena za pregled teretnih vozila i drugih tehničkih pomagala za sprečavanje krijumčarenja, u krovu priključnog vozila - hladnjači uočeni su paketi koji prema mjestu i obliku pakiranja ne pripadaju legalnom teretu koji se prevozio", kažu u policiji.

Dodaju da je pretragom hladnjače, u posebno izrađenom prostoru, otkriveno 299 paketa marihuane u plastičnim vrećicama, djelomično obljepljenih smeđom samoljepljivom trakom.

U Ravnateljstvu policije kažu su krijumčari otkriveni i zbog dobre suradnje s Upravom policije Crne Gore, ali i s drugim državama.

Načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić kazao je da upravo na temelju podataka dobivenih od policija susjednih država, ali i tajnih službi, policija opravdano posumnjala da će kroz Hrvatsku do kraja mjeseca proći veća količina marihuane. Inače riječ je o jednoj od većih zapljena u posljednje vrijeme.

Šef vladinog Ureda za suzbijanje droga Dubravko Klarić ustvrdio je da se šteta koju u Hrvatskoj prouzroči droga procjenjuje na oko dvije milijarde kuna.

Dodao je da su u prvih šest mjeseci prošle godine 1.232 osobe zbog droge osuđene na zatvorske kazne veće od šest mjeseci.

Procijenio je da u Hrvatskoj ima oko 50 tisuća osoba koje "manipuliraju" raznim vrstama droga, iako registriranih ovisnika ima gotovo upola manje. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 15:39:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh