« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
razuzdani premijer

Na jednoj Berlusconijevoj zabavi potrošeno pola kg kokaina

Talijanskom premijeru navodno se loše piše nakon ispitivanja poduzetnika koji mu je nabavljao djevojke i drogu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Gianpaolo Tarantini

,

skandal Berlusconija

,

Antonio Di Pietro

- Berlusconi će pasti kao Sadam Hussein - izjavio je bivši talijanski antikorupcijski sudac Antonio Di Pietro nakon što je u Bariju saslušan poduzetnik Gianpaolo Tarantini.

Poduzetnik je, naime, plaćao djevojke i slao ih na zabave talijanskog premijera Silvija Berlusconija, javlja Večernji list.

Tarantini je uhićen u zračnoj luci dok je, vrlo vjerojatno, pokušavao pobjeći u Tunis. Protiv njega je tužiteljstvo u Bariju podignulo optužnicu u kojoj ga se tereti za poticanje prostitucije jer je slao plaćene djevojke u privatne vile premijera Silvija Berlusconija.

Tarantinija se  tereti i da je nabavljao drogu za Berlusconijeve zabave. Priznao je da je za jednu zabavu nabavio 70 grama kokaina, no diler koji mu je drogu prodao govori o najmanje 500 grama za jednu noć.

Diler Nico navodi i da je Tarantini tijekom ljeta 2008. kupio najmanje deset doza kokaina, te mnogo tableta sintetičke droge slične ecstasyju. Navodno je jednom i organizirao zabavu u Berlusconijevoj vili na Sardiniji, te potrošio 500.000 eura.

- U posljednjih 150 godina ovo je najgora vlada desnog centra i najlošiji premijer - kazao je Di Pietro, uzvrativši time Berlusconiju, koji je za sebe rekao da je najbolji premijer Italije ikad. Di Pietro optužuje Berlusconija da je zemlju doveo do propasti te da ju je ponizio pred međunarodnom zajednicom.

Berlusconi se pak brani da nikada nije platio ni jednu djevojku i da su večere kod njega sasvim nevine. Listove Repubblicu i Unita tužio je za klevetu te od njih traži tri milijuna eura odštete.

21.09.2009. 20:06:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh