« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
APOKALIPSA DANAS

Njemački napadač na školu planirao je pobiti što više ljudi

Mladić je izjavio da se osjećao otuđenim i podcijenjenim, te je smatrao kako se prema njemu u školi i društvu nepošteno postupa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ansbach

,

napad na školu

Njemački tužitelji u ponedjeljak su izjavili kako je 18-godišnjak koji je prošlog tjedna u svojoj školi molotovljevim koktelima ranio deset osoba, namjeravao ubiti što više učenika i nastavnika.

Prema izjavama tužitelja učenik, koji je u srednjoj školi u Ansbachu teško ozlijedio dvije djevojke, napad je planirao mjesecima i upisao ga u svom dnevniku pod nazivom 'Apokalipsa danas'.

"On je svoje motive objasnio mržnjom prema ljudima općenito, a posebice prema školi. Zapisao je da osjeća kako se prema njemu u školi i društvu nepošteno postupa, osjećao se otuđenim i podcijenjenim", rekla je tužiteljica Gudrun Lehnberger  referirajući se na tekstove pronađene u prijenosnom računalu napadača.

Tinejdžer, naoružan sjekirom, noževima i s pet molotovljevih koktela, prošli je četvrtak bacio molotvoljeve koktele u dvjema učionicama i niz stubište škole i napao učenike dok su pokušavali pobjeći iz goruće zgrade.

Policija ga je ustrijelila s tri metka kada im je zaprijetio nožem. Bio je u komi do ponedjeljka, kako je objavila bolnica, a još uvijek se nalazi u kritičnom stanju. (hina/metro-portal)

21.09.2009. 20:00:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh