« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
NAJAVE

My Baby u Tvornici kulture

Nizozemsko-novozelandska live senzacija MY BABY po četvrti se put vraća pod reflektore Tvornice kulture

My Baby
My Baby (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

My Baby

Nizozemsko-novozelandska live senzacija MY BABY po četvrti se put vraća pod reflektore Tvornice kulture. Omiljena trojka koju čine Cato van Dijck, Joost van Dijck i Daniel ''Dafreez'' Johnston u sklopu turneje kojom promoviraju svoj peti studijski album ''sake sake sake'' u subotu, 29. travnja 2023. godine dolaze u Zagreb.

MY BABY - „sake sake sake"

Bend MY BABY na scenu je debitirao 2013. godine albumom ''Loves Voodoo!'', a svoj su psihodelični plesni zvuk s elementima bluesa, voodooa, gospela, EDM-a i trancea nastavili razvijati kroz albume ''Shamanid'' i EP ''Remedy II'' objavljene 2015. godine, ''Prehistoric Rhytm'' iz 2017., ''MOUNAIKI - By The Bright Of Night'' iz 2018. te ''LIVE!'' iz 2019. godine. Iako je materijal za peti album naziva ''sake sake sake'' objavljen u svibnju 2022. godine nastao ranije, bend navodi kako su ga u jeku pandemije i novih okolnosti preoblikovali, zbog čega je dobio potpuno novi, mračniji ton. Osim što album reflektira krizu u kojoj se svijet našao, MY BABY u njega su utkali sve svoje strahove, nesigurnosti, anksioznosti i autorefleksije. Neizvjesna ih je budućnost natjerala da zarone u svoju psihu, a rezultirala je svježim kreativnim materijalom bogatim hipnotičkom psihodelijom i inteligentnom ironijom prožetom plesnim melodijama koje će rijetko koga ostaviti ravnodušnim. Album je producirao Steve Dub, peterostruki dobitnik Grammyja koji je surađivao s bendovima i izvođačima kao što su My Chemical Romance, Daft Punk, The Prodigy i Liam Gallagher.

MY BABY - „stupid"

Trenutno su na novozelandskoj turneji kojom promoviraju ''sake sake sake'', a MY BABY jedinstveni su upravo po svojim live nastupima kojima privlače sve više obožavatelja. Specifični i po tome što svoju glazbu sviraju isključivo na gitarama i bubnjevima te da ne koriste semplove, poput nezaustavljivih mašina miljenici zagrebačke publike svojom posebnom energijom i ritmičnim zvukom koji hipnotizira redovito oduševljavaju rasplesanu publiku. To su učinili i u gotovo rasprodanoj Tvornici kulture 2019. godine. Zagrebačka će publika dobiti priliku da ponovno proživi to iskustvo 29. travnja.

MY BABY - „Seeing Red (Live)"

Ulaznice pronađite u pretprodaji po cijeni od 13 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 16 eura. 

03.02.2023. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh