« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ČUĐENJE I ŽALJENJE

Muzičko biennale žali zbog odgode praizvedbe Maršala

Berislav Šipuš navodi da u zemlji nije službeno proglašen Dan žalosti pa nije bilo potrebe za Mucalovom odgodom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HNK Split)
Više o

splitski HNK

,

Željko Kerum

,

opera Maršal

,

Duško Mucalo

Službeno stajalište Muzičkog biennala Zagreb o odgađanju praizvedbe opere 'Maršal' Silvija Foretića u Splitu izrazio je umjetnički direktor MBZ-a Berislav Šipuš.

'Izražavam iskreno žaljenje zbog odluke v.d. intendanta splitskog HNK Duška Mucala da odgodi premijeru opere 'Maršal' koja se u koprodukciji s MBZ-om trebala dogoditi večeras, uz izravni prijenos u zagrebačkome kinu Tuškanac.

Mislimo da su trenutačne okolnosti u Splitu i u Hrvatskoj sasvim normalne i da se moglo bez problema pristupiti planiranoj praizvedbi opere u koju je uloženo mnogo truda i novaca.
Zemlja nije u izvanrednom stanju, nije službeno proglašen Dan žalosti i život treba ići dalje.' prenosi izjavu T-portal.

Podsjećamo, služba odnosa s javnošću splitskog HNK odaslala je u petak iznenađujuće priopćenje u kojem stoji da je uprava Kazališta, Kazališno vijeće HNK Split te autorski tim predstave, a na inicijativu gradonačelnika Splita Željka Keruma, odlučila odgoditi praizvedbu ocijenivši da bi, u ozračju nastalom u Splitu i Hrvatskoj nakon haške presude hrvatskim generalima, izvođenje te komične opere bilo neprimjereno.

17.04.2011. 19:19:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    eeh
    18.04.2011. 11:02
    KOja banana država... kad pogledaš tko su čelnici koji je vode, pomisliš da si u nekom vicu....
    a kerumova izjava da Hrvatsku ruše urbani intelektualci?!? Još se i ponosi svojim kamenjarskim naslijeđem.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh