« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
BAJRAM

Muslimani slave Ramazanski Bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun

Jutros su se okupili u džamijama kako bi, nakon mjeseca posta, molitve i odricanja, još jednom izrazili zahvalnost Bogu

Bajram Šerif Mubarek Olsun
Bajram Šerif Mubarek Olsun (Arhiva)
Više o

ramazanski Bajram

,

Bajram

Muslimani slave Ramazanski Bajram, jedan od dva najveća blagdana u islamu. Jutros su se okupili u džamijama kako bi, nakon mjeseca posta, molitve i odricanja, još jednom izrazili zahvalnost Bogu.

Čestitku u povodu Ramazanskog bajrama uputio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U čestitki predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice Muftiji Azizu ef. Hasanoviću i vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj, Bozanić je zaželio da "ovogodišnja proslava blagdana Ramazanskog bajrama urodi duhovnim plodovima i blagoslovom svemogućega i milosrdnog Boga".

Ramazanski bajram čestitali su i predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Vlade Zoran Milanović.

"Želja mi je da duhovni smisao Bajrama bude ujedno i poticaj za promicanje solidarnosti, zajedništva, međuvjerske i općeljudske tolerancije te za nastojanje na izgradnji općeg dobra u Republici Hrvatskoj. Svima želim da blagdanske dane provedu radosno, u ozračju mira, prijateljstva i ljubavi. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", napisao je predsjednik Josipović.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da vam ovaj veliki blagdan s poukom o vrijednosti odricanja i strpljivosti, donese obilje mira i veselja, obiteljskog i prijateljskog zajedništva. Bajram Šerif Mubarek Olsun!" - stoji u čestitki premijera Milanovića.

28.07.2014. 10:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh