« Seks
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
RAZBIJANJE MITOVA

Muškarci za jednu noć su jako loši u seksu

Saznajte zbog čega je stalni ljubavnik puno bolji partner u krevetu nego muškarac za jednu noć

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

sex

,

seks

,

partneri

,

seks za jednu noć

,

žene muškarci

Odnosi za jednu večer nisu poput hollywoodskog cjelovečernjeg filma koji čovjeka na kraju gotovo po nekom pravilu dovodi do emocionalnog orgazma. Zašto se muškarcima ne nasmiješi sreća u stvarima koje doista žele? Stvar je u tome što žele intimnost, a nisu je spremni prihvatiti, pa traže utjehu u usputnom seksu, čime samo potvrđuju kako ih to ne može zadovoljiti.

Razotkrivanje mita o ljubavi muškaraca

Ideja da muškarci koriste ljubav kako bi dobili seks, a žene koriste seks za iskazivanje ljubavi, je, kako piše Intimatemedicine, najvjerojatnije mit. Muškarci žele i trebaju ljubav i partnerstvo u jednakoj mjeri kao žene, a žene traže seksualni užitak i zadovoljavanje podjednako kao i muškarci.

Seksizam na terenu

Štos je u tome što je još uvijek neprihvatljivo da muškarac prizna kako mu je potrebna emocionalnost jer bi u tom slučaju dobio etiketu „slabića" ili komentar da je „ženskast",  a ako je žena u svojim spolnim željama otvorena, odmah stekne naziv „kurva" ili „drolja". Bilo bi pametno zaboraviti na taj stereotip o spolovima. Muškarci na taj način izgleda ubijaju emocije već u samom začetku i, ako se primjerice osjete nesigurno, to se može reflektirati u ponašanju u krevetu: mnogi muškarci prilikom usputnog seksa izgube erekciju ili prebrzo dođu do orgazma.

Klasifkacija

1.  J***Č:  Pada u egzistencijalne emocionalne krize koje potpuno negira. Kako bi se bolje osjećao, pokušava se seksati sa što više žena.  Seks s njim je hladan, na distanci, bez emocija i potpuno masturbacijski: žensko tijelo koristi kako bi postigao vlastiti užitak - dok je njen užitak za njega beznačajan.

2.  PSEUDOPARTNER: Ili nije imao puno neobaveznog seksa ili je upravo izašao iz značajne veze. Kod žene traži odnos s puno povezanosti, a sam sebe uvjerava kako želi samo seks.

Zapravo traži emocionalnu utjehu kako bi podigao posrnuli ego ili time liječi nedostatak blizine drugog bića. Seksa se emocionalno, s ljubavlju i emocijama; prema ženi se odnosi kao da mu je partnerica.

3.  LJUBAVNIK: Nije u vezi, želi više prigodnih opuštanja ili na taj način želi naći nekoga s kime bi se emocionalno povezao. Nije neophodno da traži seks samo za fizički užitak, otvoren je za sve opcije koje mu se ukažu - čak i ako to znači da će završiti u vezi s nekim s kime je najprije bio samo na jednu noć.

Njegov je seks darežljiv, zabavan i opušten; sa ženom postupa kao s prijateljicom, sviđa mu se njen um, a i tijelo u krevetu.

Seks s jeb***m

Najčešće je grozan. Osjećaj praznine, iskorištenosti i osjećaj da si nekome samo sredstvo za pražnjenje, nije baš iskustvo koje bismo svjesno željeli zadržati u sjećanju.

Seks s pseudopartnerom

Po kvaliteti je puno bolji, ali sa sobom nosi i prtljagu. Ti muškarci za vrijeme usputnog seksa ne poznaju potrebu za emocionalnom distancom i zato ljube iako će svečano prisegnuti kako žele samo seks. Fizički ih užitak ne zadovoljava, oni čeznu za predanošću. A to pokazuju prema nekome za koga uopće ništa ne osjećaju.

Mnogi muškarci tog tipa traže utjehu kod prostitutki koje pružaju takozvana 'partnerska iskustva'. Umjesto brzog 'unutra-van', dobiju seks, milovanje i mogućnost da se izjadaju. Ti muškarci se zatim mogu praviti da su dobili što su htjeli - iako samo na sat vremena. A budući da plaćaju, lakše se opravdavaju kako je sve što su željeli samo seks.

Može se dogoditi da su ti muškarci inače dobri ljubavnici, a nisu „za jednu večer". Žena koja odluči biti s njim na jednu večer ustvari želi  'seks s neznancem', a on želi ležati u njenom naručju.

Najbolji su, dakako, ljubavnici

Ovaj tip muškarca predstavlja pojedinca koji je emocionalno dozreo, neposredan u izražavanju želja i otvoren za nove stvari. Njegova očekivanja nisu rezultat potiskivanja potreba za pokazivanjem emocija ili potiskivanja seksualnih želja. Može pružiti kreativan, atletski seks ili nešto dublje - ako to partneru odgovara. Seks je pun koketiranja, spontan, emocionalan i opušten. Izražavanje istinske fizičke seksualne požude završava uzajamnim užitkom.

Ljubavnik "kopča" određene stvari

Ljubavnik shvaća razliku između ljubljenja i seksa: može se seksati s neznancem, a seks će još uvijek biti velikodušan i emotivan, bez uspostavljanja lažne intimnosti i bez zavodljivog ljubljenja. Dovoljno je zreo da ženu tretira kao ravnopravnu osobu, kao prijateljicu - iako se seksaju bez obaveza. Imaju sposobnost povezivanja kako na intelektualnoj razini tako i na emocionalnoj razini. Ukratko, ne unose emocionalnu zbrku i opću nelagodu.

04.07.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh