Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2013. 23:01:00
RAZBIJANJE MITOVA

Muškarci za jednu noć su jako loši u seksu

Saznajte zbog čega je stalni ljubavnik puno bolji partner u krevetu nego muškarac za jednu noć

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Odnosi za jednu večer nisu poput hollywoodskog cjelovečernjeg filma koji čovjeka na kraju gotovo po nekom pravilu dovodi do emocionalnog orgazma. Zašto se muškarcima ne nasmiješi sreća u stvarima koje doista žele? Stvar je u tome što žele intimnost, a nisu je spremni prihvatiti, pa traže utjehu u usputnom seksu, čime samo potvrđuju kako ih to ne može zadovoljiti.

Razotkrivanje mita o ljubavi muškaraca

Ideja da muškarci koriste ljubav kako bi dobili seks, a žene koriste seks za iskazivanje ljubavi, je, kako piše Intimatemedicine, najvjerojatnije mit. Muškarci žele i trebaju ljubav i partnerstvo u jednakoj mjeri kao žene, a žene traže seksualni užitak i zadovoljavanje podjednako kao i muškarci.

Seksizam na terenu

Štos je u tome što je još uvijek neprihvatljivo da muškarac prizna kako mu je potrebna emocionalnost jer bi u tom slučaju dobio etiketu „slabića" ili komentar da je „ženskast",  a ako je žena u svojim spolnim željama otvorena, odmah stekne naziv „kurva" ili „drolja". Bilo bi pametno zaboraviti na taj stereotip o spolovima. Muškarci na taj način izgleda ubijaju emocije već u samom začetku i, ako se primjerice osjete nesigurno, to se može reflektirati u ponašanju u krevetu: mnogi muškarci prilikom usputnog seksa izgube erekciju ili prebrzo dođu do orgazma.

Klasifkacija

1.  J***Č:  Pada u egzistencijalne emocionalne krize koje potpuno negira. Kako bi se bolje osjećao, pokušava se seksati sa što više žena.  Seks s njim je hladan, na distanci, bez emocija i potpuno masturbacijski: žensko tijelo koristi kako bi postigao vlastiti užitak - dok je njen užitak za njega beznačajan.

2.  PSEUDOPARTNER: Ili nije imao puno neobaveznog seksa ili je upravo izašao iz značajne veze. Kod žene traži odnos s puno povezanosti, a sam sebe uvjerava kako želi samo seks.

Zapravo traži emocionalnu utjehu kako bi podigao posrnuli ego ili time liječi nedostatak blizine drugog bića. Seksa se emocionalno, s ljubavlju i emocijama; prema ženi se odnosi kao da mu je partnerica.

3.  LJUBAVNIK: Nije u vezi, želi više prigodnih opuštanja ili na taj način želi naći nekoga s kime bi se emocionalno povezao. Nije neophodno da traži seks samo za fizički užitak, otvoren je za sve opcije koje mu se ukažu - čak i ako to znači da će završiti u vezi s nekim s kime je najprije bio samo na jednu noć.

Njegov je seks darežljiv, zabavan i opušten; sa ženom postupa kao s prijateljicom, sviđa mu se njen um, a i tijelo u krevetu.

Seks s jeb***m

Najčešće je grozan. Osjećaj praznine, iskorištenosti i osjećaj da si nekome samo sredstvo za pražnjenje, nije baš iskustvo koje bismo svjesno željeli zadržati u sjećanju.

Seks s pseudopartnerom

Po kvaliteti je puno bolji, ali sa sobom nosi i prtljagu. Ti muškarci za vrijeme usputnog seksa ne poznaju potrebu za emocionalnom distancom i zato ljube iako će svečano prisegnuti kako žele samo seks. Fizički ih užitak ne zadovoljava, oni čeznu za predanošću. A to pokazuju prema nekome za koga uopće ništa ne osjećaju.

Mnogi muškarci tog tipa traže utjehu kod prostitutki koje pružaju takozvana 'partnerska iskustva'. Umjesto brzog 'unutra-van', dobiju seks, milovanje i mogućnost da se izjadaju. Ti muškarci se zatim mogu praviti da su dobili što su htjeli - iako samo na sat vremena. A budući da plaćaju, lakše se opravdavaju kako je sve što su željeli samo seks.

Može se dogoditi da su ti muškarci inače dobri ljubavnici, a nisu „za jednu večer". Žena koja odluči biti s njim na jednu večer ustvari želi  'seks s neznancem', a on želi ležati u njenom naručju.

Najbolji su, dakako, ljubavnici

Ovaj tip muškarca predstavlja pojedinca koji je emocionalno dozreo, neposredan u izražavanju želja i otvoren za nove stvari. Njegova očekivanja nisu rezultat potiskivanja potreba za pokazivanjem emocija ili potiskivanja seksualnih želja. Može pružiti kreativan, atletski seks ili nešto dublje - ako to partneru odgovara. Seks je pun koketiranja, spontan, emocionalan i opušten. Izražavanje istinske fizičke seksualne požude završava uzajamnim užitkom.

Ljubavnik "kopča" određene stvari

Ljubavnik shvaća razliku između ljubljenja i seksa: može se seksati s neznancem, a seks će još uvijek biti velikodušan i emotivan, bez uspostavljanja lažne intimnosti i bez zavodljivog ljubljenja. Dovoljno je zreo da ženu tretira kao ravnopravnu osobu, kao prijateljicu - iako se seksaju bez obaveza. Imaju sposobnost povezivanja kako na intelektualnoj razini tako i na emocionalnoj razini. Ukratko, ne unose emocionalnu zbrku i opću nelagodu.

04.07.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/muskarci-za-jednu-noc-su-jako-losi-u-seksu/58002/