« Život
objavljeno prije 9 godina
ZANIMLJIVO

Muškarci u crvenom su agresivniji?

Crvenu odjeću preporučuje se ženama kad žele nekog zavesti, dok muškarci u toj boji izgledaju ljuto i agresivno, tvrdi istraživanje

Ljut? Agresivan? Ne znamo baš ...
Ljut? Agresivan? Ne znamo baš ... (Shutterstock)
Više o

agresivnost

,

muškarci

,

crvena boja

,

crvena odjeća

Muškarci u crvenom odaju dojam agresivnijih i ljutitijih od onih koji nose, primjerice, plavu ili sivu odjeću, pokazalo je zanimljivo istraživanje provedeno na Sveučilištu Durham, a s tim su se složili i muškarci i žene.

No, muškarci su uz to pripadnike svog spola obučene u crveno nazvali i dominantnijim, dok su žene ostale samo kod agresivnosti.

>> Što govori boja odjeće? >>

Poznato je da crvena boja ima značajan utjecaj na ljudski mozak, pa se tako savjetuje dodatan oprez i razmišljanje kad se pripremate za, na primjer, poslovni sastanak ili neku društvenu aktivnost kako ne biste izazvali neželjene reakcije.

U nekim je situacija svakako poželjno biti doživljen kao agresivan i dominantan, no takvih je situacija u stvarnosti malo, što znači da muškarci ne bi trebali napuniti ormar crvenom odjećom.

>> Boje odjeće određuju naše raspoloženje >>

No, kako je jedno drugo istraživanje pokazalo da žene doživljavaju muškarce u crvenom kao seksualno poželjnije ... morat ćete dobro razmisliti.

14.05.2015. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh