« Život
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
došao je i taj dan

Muškarci provode više vremena u kuhinji

Žene kuhinje vide kao mjesto za pravljenje ručka i druženje - muškarci pak imaju nešto drugačiju viziju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

kuhinja

,

Ručak

,

muškarci kuhinja

,

žene kuhinja

Kuhinja je oduvijek smatrana ženskim hramom, prostorom u kojem je ona bog i batina, mjesto gdje muškarci nemaju prevlast koja se toliko osjeti u „vanjskom svijetu". No, izgleda da se i tu stvari mijenjaju.

Prema nekim istraživanjima, muškarci sve više vremena provode u kuhinji i to više od svojih partnerica. Koliko god neobično zvučalo, studija tvrdi da prosječan muškarac provede oko sedam sati i šest minuta na dan u toj sobi. To je premašilo žensko vrijeme od šest sati i 52 minute. Ipak, koriste li to vrijeme u „dobre" svrhe ili ne, nije u potpunosti poznato.

Dok žene vrlo vjerojatno kuhaju, muškarci se opuštaju, jedu i pripremaju pakirani ručak -  i to za sebe. No, oni više vremena provode u pranju nakon obroka i čišćenju u kuhinji. U istraživanju se tvrdi da su u nekim kućanstvima muškarci preuzeli glavnu riječ u kuhinji.

Iako provode gotovo istu količinu vremena u toj prostoriji, žene je ipak vide drugačijim očima - pripremanje hrane, pranje, druženje...

Žena, kad prvi put ugleda kuhinju, prvo na što pomisli je je li podobna za opsežnije kuhanje te kako će se njen prostor koristiti od strane obitelji. Muškarci su više zainteresirani za to koliki je potencijal kuhinje da se u njoj spremi brz obrok i kako u nju ubaciti tehnološke igračke.

Istraživanje je obavljeno na 3,000 Britanaca, a naručila ga je tvrtka Wickes.
26.11.2009. 09:05:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh