« Žene
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ŠNJOF

Muškarce najviše privlači prirodni miris žene

Ako mislite da će vam novi parfer donijeti dodatnu popularnost kod muškaraca, varate se - njima je puno privlačniji vaš prirodni miris

Prirodni je miris najviše seksi
Prirodni je miris najviše seksi (Dreamstime)
Više o

žene

,

muškarci

,

miris

,

privlačnost

,

miris tijela

Prirodni miris žene najviše privlači muškarce, više od bilo kojeg parfema, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje Sveučilišta Florida State. 

Mirisi su iznimno važni u svijetu životinja, naročito u smislu parenja. Istraživanjima se dokazalo da razina testosterona varira ovisno i mirisnim signalima koje ispuštaju ženke, a to posebno vrijedi za period ovulacije. Vrijedi li isto i za ljude?

U istraživanju su žene trebale nositi jednu te istu majicu tijekom tri noći u različitim periodima menstrualnog ciklusa. Muški volonteri su zatim trebali pomirisati svaku od majica među kojima je bilo i onih koje niti jedna žena nije nosila.

Nakon toga s znanstvenici prikupili uzorak pljuvačke radi analize testosterona. Isto je učinjeno i prije nego su im dane majice na mirisanje. Otkrilo se da je kod muškaraca razina testosterona porasla drastično nakon što su pomirisali majice koje su dame nosile tri dana. Istovremeno, te majice su im i najljepše mirisale.

Na ovaj je način po prvi puta dokazano da mirisni tragovi žena izravno djeluju na biološke reakcije muškaraca, što nije dobra vijest za muškarce - žene ipak mogu bez problema manipulirati njima. 

24.06.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh