« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MALEZIJA

Muškarac pokušao prokrijumčariti 100 gmazova

Osoblje zračne kompanije Malaysia Airlines na aerodromu u Kuala Lumpuru upozoreno da je na pokretnoj traci za prtljagu puknula torba sa "zastrašujućim" sadržajem

Boa constrictor
Boa constrictor (Wikipedia)
Više o

krijumčarenje

,

zmije

,

šverc

,

kornjače

,

gmazovi

Osiguranje malezijske zračne luke uhitilo je već osuđivanog krijumčara divljim životinjama zbog pokušaja da u indonezijski glavni grad Džakartu prošverca oko 100-ak gmazova u svojoj prtljazi, priopćio je u nedjelju malezijski državni ured za divlje životinje i nacionalne parkove.

Anson Wong bio je u tranzitu iz zračne luke u Penangu prema Džakarti kada je osoblje zračne kompanije Malaysia Airlines na aerodromu u Kuala Lumpuru bilo upozoreno da je na pokretnoj traci za prtljagu puknula torba sa "zastrašujućim" sadržajem. Osiguranje je u torbi pronašlo 95 zmija, vrste 'boa constrictor', kornjače matamata i dvije ljutice 'bitis rhinoceros'.

Vlasnik torbe Wong bit će zadržan u pritvoru. Ukoliko ga se proglasi krivim za krijumčarenje životinjskih vrsta mogao bi dobiti i do sedam godina zatvora, a za svaku životinju će morati platiti kaznu od 32.000 američkih dolara. Reptili koje je namjeravao ilegalno prodati nalaze se na popisu ugroženih vrsta. (hina/metro-portal)

29.08.2010. 12:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh