« Život
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
STRAVIČNO

Muškarac iz Jordana ubio kćer zbog toga što je rodila djecu izvan braka

24-godišnjakinja je rodila blizance četiri godine nakon što je ostala bez muža, zbog čega je njezin otac otišao u bolnicu i zbog "časti" joj pucao u glavu

Fotografija vijesti
Više o

Jordan

,

šerijatski zakon

,

ubojstvo iz časti

Nakon što je rodila blizance četiri godine nakon što je izgubila muža, otac iz Jordana ubio je svoju 24-godišnju kćer, prenosi Hina.

"Osumnjičeni je u nedjelju optužen za ubojstvo s predumišljajem i za ilegalno nošenje oružja" nakon što je u rodilištu ubio kćer koja je netom rodila blizance, javlja AFP.

On se predao policiji i rekao da nije znao da mu je kći trudna, a kada je doznao da je rodila otišao je u bolnicu i ubio je hicem u glavu, dodao isti izvor. Kćer mu je prije četiri godine ostala udovica, a u međuvremenu nije stupila u novi brak.

Ubojice u Jordanu dobivaju smrtne kazne, ali sudovi su često blagi kada se radi o zločinima zbog "zaštite obiteljske časti".

Svake godine u Jordanu iz tih razloga biva ubijeno između 15 i 20 žena.

04.09.2011. 17:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Šaptač glistama
    04.09.2011. 18:06
    Ovakvi debili rade štetu normalnim muslimanima.
    Prokleti bili, oni i njihova zadrta vjera koja veliča i činjenica da stalno gnoje da ih diskriminiraju. Pa tko ih ne bi diskriminirao kad su ovakvi.
    Ne kažem da kršćanstvo nije napravilo grozote u prošlosti jer jest, ali ovakve stvari ipak nitko ne čini 2011. pod izlikom katoličke časti.
  2. avatar
    124
    04.09.2011. 19:24
    Ma ovo je preodvratno.
  3. avatar
    Lily
    25.05.2013. 14:09
    Šerijecki zakon nije pravi islam. Nisam muslimanka, ali pouzdano znam da islam ne odobrava ovakav odnos prema ženama. Čast je važna, ali da idemo ovako daleko...
    Ovo je stvarno previše.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh