« Seks
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Muška kontracepcija - kako jači spol reagira?

Izuzevši kondom, kontracepcija se već tradicionalno, gotovo desetljećima smatra kao uglavnom žensko pitanje i ženska obaveza

Što će sve muškarci moći koristiti
Što će sve muškarci moći koristiti (Shutterstock)
Više o

kontracepcija

,

muška kontracepcija

Kontracepcijska pilula za muškarce mogla bi izvući osmijeh na lica mnogih žena. 

"Bilo bi dobro da je jedno vrijeme uzima žena, a drugo vrijeme muškarac jer hormoni i štete tijelu tako da bi se onda malo žene rasteretile", smatra Marina iz Zagreba.

Ipak, od ideje do realizacije je dug put. 

"Postoje neka istraživanja o pilulama koje bi muškarci mogli uzimati, također se spominju i gelovi koji bi se mogli uštrcavati u vaz deferansu muških genitalija", otkrivaRomana Dmitrović, specijalistica ginekologije. 

Ali za sada još ništa. Muška mišljenja oko oralne kontracepcije su podijeljena. Neki će reći kako nemaju ništa protiv, dok će neki tu pomisao s gnušanjem odbiti. 

Uvesti ovakvu naviku muškarcima neće biti lagan posao, smatra psiholog Ivan Modrušan. 

"Mlađi dečki će možda biti zainteresirani za jednostavan način zaštite, ako su seksualno aktivni i znatiželjni pa im se čini da je bolje da sami vode računa", rekao je. 

A u krajnjem slučaju, tu su i operativni zahvati. Ali vazektomija muškaraca čini se puno bezbolnija od sterilizacije žene. 

"To je ipak ozbiljna operacija gdje mogu biti čak i smrtonosni ishodi. Dok muškarci kod vazektomije mogu uz lokalnu anesteziju podvezati defernes i za pet minuta dolazi do sterilizacije koja nakon tri mjeseca postane trajna", objasnila je Dmitrović. 

Hrabriji se možda odluče za drastične metode. Za sve ostale ostaje dobri stari prezervativ. 

21.06.2016. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh