« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MEDIJSKI SUMMIT

Murdochov News Corporation širi se na Bliski istok

Neke satelitske mreže Murdoch će preseliti iz Hong Konda u Abu Dhabi gdje će biti glavni operativni stožer za Bliski istok

(Getty Images)
Više o

mediji

,

Abu Dhabi

,

Rupert Murdoch

,

News Corporation

,

medijski summit

Medijski magnat Rupert Murdoch izjavio je u utorak, u prigodi otvorenja prvog medijskog summita u Abu Dhabiju, da će Ujedinjeni Arapski Emirati biti središte iz kojega će se njegova kompanija širiti na ostale bliskoistočne zemlje.

Obraćajući se oko 400 izaslanika, Murdoch, glavni izvršni direktor News Corporationa, istaknuo je da njegova kompanija, koja je u početku bila mala australska tvrtka, danas zapošljava 64.000 ljudi diljem svijeta.

"Siguran sam da arapske tvrtke mogu učiniti isto i još više, te da Abu Dhabi može imati ulogu pionira", dodao je.

Rekao je da će "neke svoje satelitske mreže preseliti iz Hong Konga" u Abu Dhabi i da će u prijestolnici Ujedinjenih Arapskih Emirata osnovati glavni operativni stožer svoje medijske podružnice za Bliski istok.

Na susretu na vrhu koji organiziraju vlasti u Abu Dhabiju tri dana će se raspravljati o tržištima u razvoju na Bliskom istoku, u Indiji i Kini.

23. veljače News Corp. je objavio da će uložiti 70 milijuna dolara za kupnju 9,09 posto udjela u Rotani, saudijskog milijardera Al-Vaslida ben Talala.

Kingdom, holding princa Al-Valida posjeduje oko 7 posto News Corpa. (hina/metro-portal)

09.03.2010. 20:46:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh