« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ŠOK

Mumbai: Terorizam se vratio, tri eksplozije, dvadeset mrtvih

Indijska državna televizija objavila je kako policija traži još jednu neeksplodiranu bombu

Tri eksplozije potresle Mumbai
Tri eksplozije potresle Mumbai (YouTube)
Više o

Mumbai

,

terorizam

,

bombe

,

eksplozije

Najmanje je dvadeset osoba poginulo, a više od stotinu je ozlijeđeno u trima eksplozijama što su u srijedu potresle Mumbai, objavila je policija, a prenosi Hina i ostale svjetske agencije. Jedna je eksplozija zabilježena na vrlo posjećenoj tržnici Zaveri, druga u gradskoj operi, a treća u južnome dijelu grada u četvrti Dadaru.

Indijska državna televizija objavila je kako policija traži još jednu neeksplodiranu bombu.

BBC javlja kako je u gradu uzbuna, da vlasti još nisu objavile tko bi mogao stajati iza napada, a nijedna skupina nije preuzela odgovornost.

Eksplozija na tržnici Zaveriju dogodila se u draguljarnici, objavio je BBC. U Dedaru, u središtu grada, eksplodirao je taksi uz autobusnu postaju. Treća je eksplozija bila u četvrti u kojoj je opera, a u vrijeme eksplozije, oko 19 sati po lokalnom vremenu (15:30 po srednjoeuropskome), to je područje puno radnika koji putuju s posla.

Indijski su mediji prenijeli priopćenje ministarstva unutrašnjih poslova kako je riječ o terorističkom napadu. Mumbai je u studenome 2008. bio meta terorističkoga napada u kojem je 10-člana skupina koordiniranim napadima ubila 170 ljudi. Neki su mediji prenijeli podatak da se ovaj najnoviji napad dogodio na rođendan Mohammada Ajmala Amira Qasaba, jedinoga preživjelog napadača iz 2008.

13.07.2011. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh