« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
NOVOSTI

Odlična izložba u galeriji ULUPUH

Zagrebačka galerija ULUPUH otvara u utorak izložbu fotografija umjetničkog dvojca Romulić&Stojčić, koja donosi presjek radova tog autorskog dvojca u razdoblju od 2011. do 2019. godine

Svratie i pogledajte
Svratie i pogledajte (Arhiva)
Više o

izložba

,

galerija ULUPUH

,

Romulić&Stojčić

Mario Romulić i Dražen Stojčić surađuju već gotovo 20 godina, a zajednički interes pronašli su u inovativnim fotografskim tehnikama i hrvatskoj kulturnoj i prirodnoj baštini.

Izložbom je obuhvaćen vremenski period od posebnog je značaja za njihovo stvaralaštvo jer su tada, napominje se u najavi, nastali radovi o kojima se pričalo i koji su gledateljima oduzimali dah.

Dvojac je primijećen kada je 2012. na Festivalu turističkog filma u Zagrebu kratkim filmom „Višnjan Observatory" osvojio prvo mjesto, dok je godinu dana kasnije njihova velika međunarodna izložba povodom primanja Hrvatske u Europsku uniju „Bljesak raznolikosti", bila postavljena u Budimpešti, Bruxellesu, Rimu, Linzu, Moskvi i Kijevu.

Obojica su ambasadori tvrtke Canon i članovi ULUPUH-a. Njihov zajednički rad rezultirao je s 10-ak knjiga i nizom izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Danas vode uspješni multimedijalni studio koji se bavi profesionalnom foto i video produkcijom, a poseban segment njihovog poslovanja čini rad vezan za turizam i arhitekturu.

Nagrađivani autori surađuju s brojnim turističkim zajednicama, građevinskim tvrtakama, arhitektima i dizajnerima, a najveću međunarodnu medijsku pažnju izazivaju njihovi timelapse filmovi, koji na dramatičan i emotivan način prikazuju ljepote Hrvatske te fotografije životinjskog i biljnog svijeta Kopačkog rita.

Izložba "Romulić&Stojčić - Interval (2011, 2019.) u Galeriji ULUPUH, kojoj je kustosica Elizabeta Wagner, bit će otvorena do 7. rujna, uz slobodan ulaz.

25.08.2020. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh