« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ZAMRZNUTI RAČUNI

Mubarak i Ben Ali ne mogu do milijuna u Švicarskoj

Švicarska je zamrznula račune Bena Alija i Hosnija Mubaraka, radi se o nekoliko desetaka milijuna franaka

Ben Ali
Ben Ali (Wikipedia)
Više o

Ben Ali

,

Hosni Mubarak

Milijune koje su svrgnuti predsjednici Egipta i Tunisa položili u švicarske banke zamrznula je švicarska vlada koja još nije zaplijenila imovinu sadašnjih čelnika u sjevernoj Africi i Arapskom zaljevu, prenosi Hina.

Vlada pažljivo prati razvoj događaja u Libiji, Bahreinu i drugim državama u regiji, rekao je glasnogovornik vlade Andrea Simonazzi.

"Vlada vrlo pažljivo prati situaciju, ali nisu donesene odluke (o daljnjem zamrzavanju). Iduća sjednica vlade je u srijedu", kazao je.

"Kada vlada odluči zamrznuti imovinu tada je na bankama da identificiraju tu imovinu i o tome obavijeste ministarstvo pravosuđa kako bi saznali što su našli".

Ranije ovoga mjeseca Švicarska je naredila zamrzavanje imovine koja bi mogla pripadati Hosniju Mubaraku ubrzo pošto je on dao ostavku na dužnost egipatskog predsjednika.

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u ponedjeljak da je u bankama zamrznuto "nekoliko desetaka milijuna" u vlasništvu Mubaraka kao i "nekoliko desetaka milijuna" franaka svrgnutog tuniskog predsjednika Zinea al-Abidinea Ben Alija.

21.02.2011. 20:01:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh