« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
SJAJNO!

Mršavite tri puta brže uz jednu žlicu kima dnevno

Ako ste odlučili krenuti na dijetu, imamo odličan savjet za vas - u nju obavezno uvrstite jednu žlicu mljevenog kima u jogurtu dnevno

Kim čudesno djeluje na težinu
Kim čudesno djeluje na težinu (Wikipedia)
Više o

dijeta

,

kim začin

,

mljeveni kim

Proljeće je stiglo, biraju se dijete i jelovnici za skidanje viška kilograma, a znanstvenici tvrde da vam mogu pomoći u tom zahtjevnom zadatku na vrlo jednostavan način - jednom žlicom mljevenog kima dnevno.

U istraživanju su žene s prekomjernom težinom smanjile dnevni unos kalorija za 500 i pratile naputke o zdravoj prehrani, no polovica njih je dnevno pojela i tri grama kima u prahu umiješanog u jogurt.

Tri mjeseca nakon početka istraživanja, ta je grupa izgubila čak 1.5 kilogram više od žena koje nisu konzumirale ovaj čudesni plod, a uz to su smanjile udio masti u tijelu za velikih 14 posto, za razliku od druge grupe koja je uspjela skinuti samo 4.9 posto masti.

Uz to, skinule su i razinu lošeg kolesterola za 10 stupnjeva, što je sve samo ne zanemariva brojka.

Kim pospješuje apetit, olakšava probavu, nadutost i pomaže kod grčeva u trbuhu. Ulje kima koristi se za ublažavanje glavobolje, migrena i loše probave, a znanstvenici vjeruju da ovaj čudesan učinak na mršavljenje ima zbog obilja fitosterola, spojeva koji apsorbiraju kolesterol i ubrzavaju metaboliza. 

10.04.2015. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh