« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine
BEZ LJUTNJE :)

Mrgudi umiru ranije

Češće imaju glavobolje, anksiozne su i depresivne, imaju problema s plućima, srcem, štitnom žlijezdom, probavom, kontrolom bijesa i manjkom energije

Stalno se ljutite? Nemojte...
Stalno se ljutite? Nemojte... (Arhiva)
Više o

ljutnja

,

prerana smrt

Dug i kvalitetan život ima jednu vrlo važnu pretpostavku - trebali biste se prestati ljutiti, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu u Iowi.

U njemu su sudjelovali muškarci u dobi između 20 i 40 godin, a pokazalo se da oni koji su ogorčeni i ljuti imaju 1,5 puta veću šansu das umru čak 35 godina ranije od onih smirenih. To je u studiji objašnjeno, a razlog je naravno - stres.

Naime, adrenalin koji je rezultat stresa, oštećuje DNK, što dovodi do bolesti. Amigdala - svojevrsni centar za strah u mozgu, koji je tu da nas spasi u opasnim situacijama, proizvodi stresnu reakciju, u tijelu se luči kortizol, adrenalin i noradrenalin - hormoni stresa i djeluju na organizam tako da ga drže u stanju napetosti.

Nervozne i ljute osobe često su u ovakvom stanju (bez obzira što nije u opasnosti, organizam se ovako ponaša i kada je osoba ljuta) zbog čega ne mogu spavati i normalno funckionirati. Češće imaju glavobolje, anksiozne su i depresivne, imaju problema s plućima, srcem, štitnom žlijezdom, probavom, kontrolom bijesa i manjkom energije. Osim toga, zbog bora i mrštenja izgledaju starije. 

Sve to dovodi do lošeg općeg stanja organizma i prijevremene smrti. Stoga, promjenite svoj pogled na život i nasmijte se - barem jednom više, nego što ste to jučer učinili. 

28.03.2020. 15:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cranberry
    28.03.2020. 17:45
    Ono što misliš utječe na to kako se osjećaš, a često naše mišljenje nije ispravno
  2. avatar
    armando
    28.03.2020. 18:44
    cranberrry tak je ljube najvaznije biti vesel :)ne valjase ljutiti
  3. avatar
    Cranberry
    28.03.2020. 19:14
    Da ljube negativne misli nam ne pomažu nikako
  4. avatar
    armando
    28.03.2020. 19:30
    da samo nas unistavaju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh