« Život
objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana
EH, DA...

Možete li prepoznati psihopata?

Psihopati nikada neće pokazati bilo kakvu vrstu suosjećanja kada netko pored njih pati ili se osjeća loše, nego će biti isključivo fokusirani na sebe i svoje probleme

Hmmm
Hmmm (Arhiva)
Više o

prepoznavanje

,

psihopati

Psihopati se ne mogu tek tako prepoznati jer su vrlo često vrlo popularni u društvu, uspješni i otvoreni pojedinci. Istraživanja su pokazala kako je osoba sa psihopatskim tendencijama sklona manipuliranju drugim ljudima, koji u većini slučajeva i ne znaju da se pred njima nalazi osoba s ovim poremećajem ličnosti. Ipak, psiholozi naglašavaju kako jednu karakteristiku imaju svi gotovo psihopati, donosi Psychology Today.

Naime, prema njihovim iskustvima svi psihopati imaju nedostatak empatije. Empatija je sposobnost razumijevanja osjećaja drugih ljudi, a kod ljudi kojima nedostaje ona je posebno vidljiva u međuljudskim odnosima.

Kako objašnjavaju psiholozi, psihopati nikada neće pokazati bilo kakvu vrstu suosjećanja kada netko pored njih pati ili se osjeća loše, nego će biti isključivo fokusirani na sebe i svoje probleme.

Ostali znakovi koji ukazuju na to da bi osoba mogla biti psihopat uključuju patološko laganje, sklonost emocionalnim manipulacijama, nedostatak etike ili moralnosti, narcisoidnost, nemogućnost preuzimanja odgovornosti te neprestano izigravanje žrtve.

18.07.2023. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh