« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
RAT PRETRAŽIVAČA?

Može li Volunia izazvati Google

Talijanski matematičar koji je radio na Googleovom algoritmu pretraživanja pokreće svoju tražilicu

Massimo Marchiori predstavlja Voluniu
Massimo Marchiori predstavlja Voluniu (Volunia)
Više o

Google

,

Volunia

,

Massimo Marchiori

Već je dosta vremena prošlo od trenutka kad je zadnji nadobudni programer krenuo u nemoguću misiju izazivanja Googla svojom tražilicom. Zadnji hype stvorio se oko Wolfram Alphe, koja je na kraju ispala nešto sasvim drugo i uspješno našla svoju nišu.

No, Massimo Marchiori, znano ime u svijetu interneta, profesor na Sveučilištu Padua i član W3C konzorcija odlučio je iskoristiti svoje znanje i krenuti upravo na zadatak koji se smatra nemogućim. iskustvo stečeno u izradi Googleovog algoritma za pretraživanje mu je plus, nedostatak par milijardi dolara svakako minus.

Prema njegovim riječima, Volunia bi trebala biti tražilica budućnosti, nešto što pruža sasvim novi pogled na internet i pretraživanje. Kako globalni div Google nije uspio biti ugrožen niti od Microsoftovog Binga niti od bitno starijeg Yahooa, pogotovo na tržištima izvan SAD, s nestrpljenjem očekujemo pokušaj odmetnutog matematičkog genija.

Ako želite pokušati dobiti pozivnicu kao power user, registrirajte svoj mail ovdje, i svakako nam javite ako vas odaberu.

Pogledajte što kaže autor nove tražilice:

22.11.2011. 10:03:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Weberic
    22.11.2011. 13:25
    Bilo bi lijepo da Google dobije konkurenciju nekoga tko mu može parirati!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh