« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MODERNA OVISNOST

Može li nam internet zamijeniti partnera?

Danas smo prezaokupljeni poslom i imamo malo vremena za upoznavanje ljudi, no može li zbilja Facebook postati dominantan u našem životu?

(Dreamstime)
Više o

internet

,

MySpace

,

Facebook

,

veze

,

partner

,

Zogby International

,

463 Communications

Dvije tvrtke koje se bave konzultantskim uslugama u komunikaciji, Zogby International i 463 Communications, provele su istraživanje o ulozi Interneta u životima Amerikanaca i došli do, u najmanju ruku iznenađujućih podataka. Naime, pokazalo se da 24 posto Amerikanaca (dakle, svaki četvrti) smatra da Internet može zamijeniti njihovog partnera, barem na neko vrijeme.

Taj visoki postotak bio je najviši među samcima - 31 posto njih zamijenilo bi partnera Internetom, i muškarci i žene.

Mladi ljudi koji tako misle, ovu pojavu objašnjavaju činjenicom da ih posao previše zaokuplja te da nemaju vremena za spojeve ili upoznavanje.

Poseban fenomen u sklopu Interneta su društvene mreže koje su postale pravi 'must have'. Ako nisi na 'fejsu' ili na nekoj drugoj mreži, kao da ne postojiš. Velika većina Amerikanaca ima profile na Facebooku ili MySpaceu. Među mladima od 18 do 24 godine gotovo je obavezno imati takav profil.

No, društvene mreže više nisu samo privilegija Zapada. I u zemljama poput Hrvatske događa se pravi Facebook-boom, a posebno je to izraženo u zemljama s rastućom ekonomijom, poput Indije. Mladi Indijci nimalo ne zaostaju za svojim američkim vršnjacima.

Kako prenosi Times of India, i neki mladi Indijci također smatraju da Internet može poslužiti kao zamjena za partnera. Neki idu još dalje, pa kažu da, čak i ako nađete dobrog supruga, uvijek će biti puno problema, tako da provesti život s neživim bićem možda uopće nije loša ideja.

21.01.2010. 21:54:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh