« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
MBZ

Mouse on Mars stižu na MBZ

Još smo pod dojmom trećeg bloka MBZ-a i vrhunskih izvedbi brojnih izvođača, a već nam stižu odlične najave za četvrti blok

Mouse on Mars
Mouse on Mars (Arhiva)
Više o

MBZ

,

Mouse on Mars

Berlinski umjetnici Mouse on Mars, Jan St. Werner i Andi Toma, duo koji već skoro 3 desetljeća pomiče granice elektroničke glazbe, obogatit će četvrti blok Muzičkog biennala Zagreb koji kreće 17. rujna, a završava 30. rujna.

U suradnji s Multimedijalnim institutom MaMa, Mouse on Mars stižu 19. rujna u Tvornicu kulture gdje će predstaviti svoj najnoviji album AAI, objavljen u veljači 2021., album koji pokazuje kako fascinacija Tome i Wernera s tehnologijom i nekonvencionalnim istraživanjima audiovizualnog materijala ide korak dalje. S tekstom i glasom pisca i teoretičara Louisa Chude-Sokeija kao polazištem, u suradnji s grupom računalnih programera i s udaraljkašem Dodom NKishijem, svojim dugogodišnjim suradnikom, Mouse on Mars istražuju umjetnu inteligenciju kao narativni okvir i skladateljsko oruđe, stvarajući pritom svojevrsno djelo znanstvene fantastike.

Mouse on Mars kao vodeći predstavnici ne samo njemačke, već i svjetske eksperimentalne elektroničke glazbe - dvaput su gostovali u Zagrebu, 2004. i 2009. godine. Ti se nastupi zbog svojeg intenziteta za mnoge iz domaće publike ubrajaju među najupečatljivije koncerte posljednja dva desetljeća. Tim više su Muzički biennale Zagreb i Multimedijalni institut MaMa zadovoljni da će Mouse on Mars gostovati u Hrvatskoj netom nakon što su objavili AAI - kao jedan od prvih koncerata s novim albumom kojeg Jan St. Werner i Andi Toma uživo izvode kao trio, zajedno s Dodom NKishijem.

Umjetnička znatiželja, domišljatost i zaigranost u korištenju najnovije tehnologije čine da njihov zvuk koji je teško svrstati u neki određeni žanr i danas zvuči posve neočekivano i suvremeno. 

06.09.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh