« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
SMJENA

Mourinho odlazi s kormila Reala, dolazi Bielsa

Mourinho nije uspio prekinuti Barceloninu dominaciju, a našao se i na udaru kritika zbog defanzivne i destruktivne igre

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)
Više o

Real Madrid

,

Jose Mourinho

,

Marcelo Bielsa

Prema pisanju španjolskih medija Portugalac Jose Mourinho je na izlaznim vratima Real Madrida, a umjesto njega momčad će preuzeti Argentinac Marcelo Bielsa, prenosi Hina.

Mourinho nije uspio prekinuti Barceloninu dominaciju, a našao se i na udaru kritika zbog defanzivne i destruktivne igre koju je "Kraljevski klub" pokazao u četiri 'el clasica' u posljednjih 20 dana. Premda su Realovi čelnici javno podržali Mourinha, izvor sa Santiago Bernabeua tvrdi kako je Portugalac otpisan.

Navodno je direktor Jorge Valdano već duže vrijeme nezadovoljan igrom koju prikazuje skupocjena momčad, a sve je kulminiralo nakon četiri derbija protiv Barcelone u kojima su igrači Reala igrali 'ragbi', a ne nogomet. Statističari su izračunali kako je Real protiv Barce načinio ukupno 105 prekršaja, zaradio tri crvena i 15 žutih kartona.

Navodno niti Mourinho nema ništa protiv bijega iz Madrida. "The special one" je već nekoliko puta izjavio kako se želi vratiti u Englesku. Kao njegov nasljednik na Realovoj klupi spominje se Argentinac Marcelo Bielsa koji je trenutačno bez posla. Bielsa ili 'Loco' (luđak) kako glasi njegov nadimak na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi načinio je čudo predvodivši Čile do osmine finala u kojem su izgubili od Brazila (0:3). Nakon što je za kormilom Čileanskog nogometnog saveza došlo do promjene napustio je reprezentaciju. Za njegove usluge zainteresirana je i Sevilla, ali i Newell's Old Boysa čiji se stadion zove upravo po njemu.

04.05.2011. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Amelia
    05.05.2011. 02:03
    :( šmrc!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh