« Glazba
objavljeno prije 13 godina
KONCERT

Moskva ugošćuje Lovru Pogorelića i Zagrebačku filharmoniju

Koncert će biti održan u jednoj od najprestižnijih dvorana u Moskvi, Velikoj dvorani Doma glazbe

Lovro Pogorelić
Lovro Pogorelić (Youtube)
Više o

Moskva

,

klavir

,

Lovro Pogorelić

Hrvatski pijanist Lovro Pogorelić i Zagrebačka filharmonija gostovat će 14. lipnja u Moskvi u sklopu novopokrenutog Festivala mediteranskih zemalja, priopćeno je danas iz Zagrebačke filharmonije a prenosi Hina.

Koncert, koji će pod ravnanjem talijanskog maestra Fabia Mastrangela biti održan u jednoj od najprestižnijih dvorana Moskve - Velikoj dvorani Doma glazbe, otvorit će Samba da camera hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

U godini u kojoj svijet obilježava 200. obljetnicu rođenja Franza Liszta, Lovro Pogorelić, koji redovito gostuje u moskovskim koncertnim dvoranama, nastupit će u skladbi Malediction i 1. klavirskom koncertu. U skladu s nazivom festivala, program će zaključiti jedna od uspješnica s repertoara Zagrebačkih filharmoničara - Talijanska simfonija Felixa Mendelssohna-Bartholdyja.

Zagrebačka filharmonija, koja u Moskvu putuje na poziv direktorice moskovskog festivala ArtNovember, pijanistice Natalije Rubinstein, nastupit će u velikoj koncertnoj dvorani koja nosi ime slavnog ruskog dirigenta Jevgenija Svetlanova a može primiti više od 1.700 slušatelja.

Tim se koncertom, na inicijativu Hrvatskog veleposlanstva u Moskvi, ujedno obilježava Dan državnosti RH u Rusiji a istim će programom u suradnji s Hrvatskim veleposlanstvom u Ukrajini, a na poziv Ukrajinske filharmonije, biti obilježen i Dan državnosti RH u Ukrajini gostovanjem 16.6. u slavnoj Dvorani Ukrajinske filharmonije u Kijevu.

Gostovanja Zagrebačke filharmonije pomogli su Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba te Hrvatska turistička zajednica.

08.06.2011. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh