« Svijet
objavljeno prije 14 godina
TRAŽE SE OBJAŠNJENJA

Moskva: Ruski špijuni u SAD-u nisu slučajno uhićeni baš sada

U SAD-u je uhićeno deset navodnih tajnih agenata ruske vlade

Moskva
Moskva (Wikipedia)
Više o

Barack Obama

,

Dmitrij Medvedev

,

Sergej Lavrov

,

SAD Rusija

,

krizma

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u utorak da Moskva očekuje objašnjenja nakon objave uhićenja navodnih ruskih špijuna u SAD-u, javlja agencija Interfax.

"Nisu nam objasnili o čemu se radi. Nadam se da će nam objasniti", kazao je Lavrov iz Jeruzalema gdje se nalazi u posjetu.

Ironično se osvrnuo i na trenutak objave uhićenja desetorice špijuna, koji se dogodio samo nekoliko dana nakon posjeta SAD-u predsjednika Dmitrija Medvedeva koji s kolegom Barackom Obamom vodi politiku obnove rusko-američkih odnosa.

"Trenutak u kojem je to učinjeno odabran je s posebnom elegancijom", izjavio je je šef ruske diplomacije.

Deset osoba uhićeno je u SAD-u jer su navodno služili kao tajni agenti ruske vlade s ciljem prodiranja u političke krugove američke vlade i slanja obavještajnih izvješća, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo pravosuđa u Washingtonu.

>>Deset navodnih ruskih špijuna uhićeno u SAD-u

Osam osoba uhićeno je u nedjelju zbog navodnog provođenja dugoročne zadaće "dubokog prikrivanja" u SAD-u, u ime Ruske Federacije. Dva dodatna okrivljenika također su uhićena u nedjelju zbog navodnog sudjelovanja u istom ruskom obavještajnom programu u SAD-u.

Uhićenja su rezultat višegodišnje istrage ruske špijunske mreže u SAD-u koju su proveli FBI, državno tužiteljstvo južnog okruga New Yorka, te služba za kontrašpijunažu, odjela za nacionalnu sigurnost ministarstva pravosuđa. (hina/metro-portal)

29.06.2010. 13:57:01
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    29.06.2010. 15:16
    igra je počela, 3. svjetski rat je na pomolu :-P
  2. avatar
    ciro
    29.06.2010. 15:58
    pojasni, koliko nam je jos ostalo?
  3. avatar
    Tomo
    30.06.2010. 00:12
    Ako je Fidel Castro u pravu, još par dana do početka.

    SAD, Izrael i Europa će htjet pretresat brodove koji plove u Iranske luke, Iran to neće dozvolit i zatvorit će raketama Hormuz i tok nafte i eto ti ga na. Sve fino "ko po špagi".

    Primjeti da Lavrov putuje u Jeruzalem, da je Medvedev bio kod Obame, a Clinton kod Putina, i to sve u par dana. Ili su se dogovorili na neki način odgodit rat, ili se pokušavaju dogovorit da se Rusija ne umješa.
  4. avatar
    ciro
    30.06.2010. 10:48
    ima neke logike, ali ipak ne vjerujem da ce izbit 3. svjetski. već godinama traju neredi u tim krajevima s upletenosti europe, rusije i sad-a. bit će rata prije ili kasnije, ali ne baš tako skoro.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh