« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
RUSKA PRAVILA

Moskva: Policija otjerala aktiviste s koncerta U2

Amnesty i Greenpeace su na koncertu U2 skupljali potpise za istragu o ubojstvu novinarke Ane Politkovskaje što ruska policija nije odobrila

u2 moskva policija
u2 moskva policija (Getty Images)
Više o

Greenpeace

,

Amnesty International

,

U2

,

Ana Politkovska

,

Mezanin

Prvi koncert slavne irske rock skupine U2 u Moskvi obilježen je uhićenjima aktivista Amnesty Internationala i Greenpeacea te uklanjanjem njihovih šatora, javlja u četvrtak AFP i podsjeća da policija te skupove nije odobrila.

Incident se dogodio u srijedu navečer na stadionu Lužniki, gdje je oko 80.000 obožavatelja slušalo glazbenike predvođene Bonom i koje je dan ranije primio ruski predsjednik Dimitrij Medvedev.

"Policija je evakuirala šatore AI-a, Greenpeacea i ONE-a, udruge za borbu protiv AIDS-a jer im policija nije izdala dopuštenje za skupljanje potpisa i razgovore s ljudima", izjavio je Ivan Blokov iz Greenpeacea.

U policijsku postaju je privedeno pet od 21 aktivista AI-a zbog peticije kojom se traži objektivna istraga o likvidaciji novinarke Ane Politkovskaje i aktivistice nevladine udruge "Memorial" iz Čečenije Natalije Estemirove. (hina/metro-portal)

26.08.2010. 15:29:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh