« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ORUŽANI SUKOB

Moskva aktivno pregovara sa s Damaskom o prekidu nasilja

Rusija je započela pregovore sa sirijskim vlastima i oporbom kako bi se okončalo nasilje u zemlji

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

pregovori

,

Sirija

,

međunarodna zajednica

,

oružani sukob

Ruski diplomat izjavio je u ponedjeljak da Moskva razgovara sa sirijskim vlastima o okončanju nasilja i da je počela razgovore s oporbom, ali niti ovoga puta nije javno zatražila od vlade u Damasku da povuče vojsku s ulica, javlja Hina.

Očekuje se da će sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moualem doputovati u ponedjeljak u Moskvu i susresti se sa svojim kolegom u utorak, na dan kada istječe rok iz plana međunarodnog posrednika Kofija Anana za povlačenje sirijske vojske iz gradova i sela.

Moskva "aktivno radi s Damaskom kako bi počeo politički proces", izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov za agenciju Itar-Tass.

Gatilov je ponovio protivljenje Moskve miješanju međunarodne zajednice u unutarnje stvari Sirije gdje, rekao je, bilo koja smjena vlasti mora biti rezultat unutarnjeg političkog procesa, a ne pritiska izvana kojim se traži ostavka predsjednika Bašara al-Asada.

"Pokušaji izvana samo će dovesti do jačanja nasilja. Svako rješenje mora proisteći iz poštivanja suvereniteta Sirije i nasilje treba okončati", istaknuo je Gatilov.

09.04.2012. 15:58:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh