« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
NAJAVE

Morcheeba stiže u Tvornicu kulture

Poznati britanski pop sastav Morcheeba nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u nedjelju, 8. prosinca

Morcheeba sprema sjajan koncert
Morcheeba sprema sjajan koncert (Tvornica kulture)
Više o

Tvornica kulture

,

ulaznice

,

Morcheeba

,

koncert

Nastup ovih miljenika domaće publike predstavlja prvo veliko strano gostovanje najavljeno za kraj godine.

U Zagreb Morcheeba dolazi u sklopu turneje kojom će promovirati novi studijski album "Head Up High", njihov sedmi po redu. Najavni single s albuma, "Gimme Your Love", već polako zauzima najviše pozicije na radijskim top listama i bez sumnje publika će ga do zagrebačkog koncerta već dobro znati, kao i ostale hitove iz gotovo 18 godina duge karijere.

Podsjetimo, Morcheeba se na sceni pojavila sredinom 90-tih u vrijeme proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Već prvi album "Who Can You Trust" i singl "Trigger Hippie" u kojem smo upoznali fascinantnu vokalisticu Skye Edwards (koja uz braću Paula i Rossa Godfreya čini bend) priskrbili su im podršku medija i vojsku fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom "Big Calm". Izdanje iz 1998. ostalo je upamćeno jedan je od najpopularnijih albuma tog desetljeća nošeno ogromnim hitovima "Blindfold", "Shoulder Holster" i "The Sea". 

I sljedeći je album - "Fragments Of Freedom" - s glavnim singlom "Rome Wasn't Built In A Day" polučio ogroman uspjeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. "Charango" iz 2002. predstavlja na neki način kraj prvog perioda rada grupe jer nakon njega Skye odlazi i na sljedeća dva izdanja braća Godfrey surađuju s brojnim pjevačicama. Srećom, nakon gotovo osam godina izbivanja Skye se vraća u postavu na albumu "Blood Like Lemonade", a njezin osebujan vokal slušat ćemo i na "Head Up High".

Morcheeba je jedan od bendova koji imaju dugu povijest s Hrvatskom. Dosad su nastupali u dvorištu zagrebačkog Studentskog centra te na InMusic i Špancir Festivalu. Nastup u Tvornici kulture njihov je četvrti kod nas, ali prvi u klupskom okruženju.

ULAZNICE

Ulaznice za koncert Morcheebe u prodaji od četvrtka 8. kolovoza po promotivnoj cijeni od 130 kn, što je cijena koja će vrijediti do 30. rujna.

Od 1. listopada do 7. prosinca cijena će im iznositi 150 kn, a na dan koncerta 170 kn.

Ulaznice potražite na prodajnim mjestima i u sustavima Eventima i Entria.

Koncert Morcheebe organizira Tvornica kulture.

07.08.2013. 12:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh