« Glazba
objavljeno prije 1 godinu
NAJAVE

Moonspell, Rotting Christ i Silver Dust u Močvari

Moonspell su u Hrvatskoj nastupili već nekoliko puta, a posljednji nastup im je bio 2016. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru

Vesela večer u Močvari
Vesela večer u Močvari (Twilight promotion)
Više o

močvara

,

Moonspell

,

Rotting Christ

,

Silver Dust

Portugalske gothic metal legende Moonspell su osnovani 1989. godine pod imenom Morbid God, a tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP „Under the Moonspell", a godinu kasnije i svoj debitantski album „Wolfheart". Moonspell su se posebice proslavili sa idučim albumima „Ireligious" i „Sin/Pecado" sa kojima postaju svjetski poznati i dostižu na prva mjesta na portugalskim, pa tako i  europskim ljestvicama.

2017. su objavili svoj posljednji,  jedanaesti album „1755" album koji prati priču o potresu u Lisabonu 1755. godine, a zanimljiv je i po tome što su pjesme u potpunosti na portugalskom jeziku za razliku od dosadašnjih koje su većinom bile ne engleskom jeziku.

Moonspell su u Hrvatskoj nastupili već nekoliko puta, a posljednji nastup im je bio 2016. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Moospell su bend koji vrlo visoko kotira u metal sceni i slove za jedan od boljih live metal bandova.

Kao drugi headliner ove turneje su grčki beskompromisni black metalci Rotting Christ koji su također poznati hrvatskoj publici jer su više puta gostovali u Zagrebu. Osnovani su 1987. godine, dolaze iz grindcore scene dok kasnije pod utjecajem grupa Celtic Frosta i Venom Rotting Christ počinju oblikovati svoj prepoznatljiv melodični black metal s dodatkom grčke tradicionalne glazbe.

Rotting Christ su također bili vrlo eksperimentalni tijekom godina. Dijeleći iste korijene kao Moonspell, oni su se poigrali s raznim zvučnim idejama i kasnije formirali svoju nišu ekstremnog metala. Početkom 2019. objavili su svoj trinaesti album „The Heretics" dobio je brojne pohvale kritičara i obožavatelja i koji promoviraju na ovoj turneji.

Kao posebni gosti na ovoj turneji dolaze novi švicarski švicarski steampunk gotičari Silver Dust. Bend je prije šest godina osnovao vokalist i gitarist Lord Campbell. Album prvijenac „Lost in Time" je objavljen 2013. godine. 2016. su krenuli na turneju po Švicarskoj, a ubrzo i po Europi kao pratnja finskoj grupi Lordi. Prošle godine su objavili svo treći album„House 21" koji je doživio veliki uspjeh i kojeg još uvijek promoviraju.

Početak koncerta je najavljen za 18:00 sati a cijena ulaznice iznosi 180 kn u pretprodaji i 200 kn na dan koncerta. Pretprodajna mjesta: Dirty Old Shop - Tratinska 18, Rockmark - Berislavićeva 13, Valhalla Beer Bar - Radićeva 25, Eventim.

27.10.2019. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh