« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

MOL otvara 60 benzinskih postaja u Austriji

Glavni akter priče o Ini odlučno pokazao OMV-u tko je iz okršao izišao kao pobjednik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

OMV

,

benzin

,

MOL

Mađarska naftna i plinska kompanija MOL planira upravljati sa 100 benzinskih postaja u Austriji do kraja ove godine, kazao je njezin čelnik Zsolt Hernadi.

MOL planira na austrijskom tržištu maloprodaje goriva imati udio od pet do 10 posto, kazao je Hernadi za austrijsku državnu televiziju ORF.

Mađarska kompanija poručila je austrijskom OMV-u da želi kupiti 100 benzinskih postaja iz njegova vlasništva, no zasad nije dobila odgovor, prenijela je austrijska novinska agencija APA.

Zasad MOL upravlja s 34 austrijske diskontne benzinske crpke pod imenom branda Roth. Njihov se brand neće mijenjati, kazao je glasnogovornik MOL-a Szabolc Ferencz, budući da je MOL vrhunski brand.

U kolovozu je OMV odustao od pokušaja preuzimanja MOL-a, nakon što Europska komisija nije prihvatila njegove prijedloge za sprečavanje regionalne tržišne koncentracije na području maloprodaje i rafinerijskih aktivnosti.

MOL se snažno odupirao ponudi OMV-a o preuzimanju, kroz otkup vlastitih dionica i njihovu posudbu prijateljskim bankama i institucijama, kako bi udovoljio propisima o 10-postotnom ograničenju glasačkih prava. (metro-portal/hina)

23.09.2008. 14:14:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh