« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
nema afere

MOL odbacio optužbe o kupnji Ininih dionica od Vlade

Iz mađarske naftne kompanije tvrde da 2008. nisu kupili niti jednu dionicu Ine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MOL)
Više o

MOL

,

prodaja ine

Mađarski MOL u danas objavljenoj izjavi ističe da u prošlogodišnjoj javnoj ponudi dionica Ine nije kupio ni jednu dionicu od hrvatske Vlade te da stoga ne može interpretirati izjave i napise o "prodaji" Ine.

"MOL je od Vlade Republike Hrvatske tijekom prošlogodišnje transakcije kupio 0, znači nula Ininih dionica, stoga ne može interpretirati izjave i napise o 'prodaji' Ine", izjava je Tamare Karagity iz međunarodnih komunikacija MOL Grupe.

U njenoj se pisanoj izjavi napominje da MOL s interesom prati razno razne političke izjave i napise u medijima, koji u puno slučajeva ne odražavaju prošlogodišnja događanja.

"MOL je dionice Ine u listopadu 2008. godine kupio u procesu javne ponude od više tisuća državljana i branitelja Republike Hrvatske ponudivši fer cijenu u koju je uključena premija i platio ih 2800 kuna po dionici. Cijena iz javne ponude uključivala je 1110 kuna premije u odnosu na cijenu iz inicijalne javne ponude (1690 kuna)", ističe Karagity.

Usporedbe radi, nastavlja Karagity, i jučer je burza zatvorena s cijenom dionice Ine od 1681 kune te stoga dioničari koji su prihvatili ponudu MOL-a računaju s više od 65 posto premije.

"Ova transakcija odobrena je od strane Burzovne komisije i Bruxellesa, kao i Agencije za tržišno natjecanje uz uvjet da se izdvoji i proda maloprodajna mreža Crobenz. Ovaj transparentni proces i nije mogao teći drugačije s obzirom da je MOL dioničko društvo, te svaka transakcija koju provodi mora biti provedena uz izravnu komunikaciju i uključivati sve javnosti", ističe Karagity.

MOL, naglašava, odbacuje sve izravne ili neizravne napise koji, rekonstruirajući prošlost, pokušavaju prikazati aktivnosti kompanije u krivom svjetlu.

"Ove teorije zavjere podsjećaju na nedavna podmetanja i priče o tome kako MOL svoje dionice Ine prodaje Surgutneftegasu ili bilo kome drugome, pa i ovoga puta poručujemo da ovakve teorije nemaju veze s realnošću", zaključuje se u izjavi. (hina/metro-portal)

08.12.2009. 17:53:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh