« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
slijedi stečaj?

Pokrenut predstečajni postupak za Pevec Bjelovar

Postupak obuhvaća centre u Bjelovaru, Vrbovcu, Varaždinu, Zadru i Splitu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix )
Više o

Pevec

,

Zdravko Pevec

,

Pevec stečaj

Trgovački sud u Bjelovaru pokrenuo je predstečajni postupak za trgovačko društvo Pevec d.o.o. Bjelovar u kojemu su prodajni centri u Bjelovaru, Vrbovcu, Varaždinu, Zadru i Splitu, na prijedlog radnika Poslovnog centra u Splitu i 11 vjerovnika.

Privremenim stečajnim upraviteljem imenovan je Darko Šket iz Križevaca koji će pregledati dužnikov poslovni prostor te obaviti uvid u knjige i poslovnu dokumentaciju dužnika i nakon toga će do 18. prosinca sudu podnijeti izviješće u kojemu će iznijeti stručno mišljenje o tome postoje li razlozi za otvaranje stečaja.

Stečajni dužnik može raspolagati svojom imovinom samo uz suglasnost stečajnog suca ili privremenog stečajnog upravitelja, a zabranjuje se provođenje ovrha protiv stečajnog dužnika.

Najvažniji je uvjet za stečaj je li račun tvrtke blokiran duže od 60 dana te je li prezadužena.

Ročište je određeno za 21. prosinca, a nakon toga u roku od tri dana stečajni sudac odlučit će pokreće li se stečaj ili ne.

Do njega ne mora doći povuku li predlagatelji prijedlog, a to su radnici Poslovnog centra u Splitu i 11 vjerovnika. Stečaj se može izbjeći i ako vlasnik Peveca da vjerodostojno jamstvo da može podmiriti obveze. (hina/metro-portal)

08.12.2009. 17:35:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh