« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZIMSKO JUTRO

Mokre ceste, magla i bura otežavaju promet

Mokrih cesta od kiše i raskvašenog snijega ima u unutrašnjosti, a jaka bura puše na sjevernom Jadranu

Mokre ceste, magla i bura otežavaju promet
Mokre ceste, magla i bura otežavaju promet (HAK)
Više o

promet

,

bura

,

HAK

,

magla

,

mokri kolnici

Dionica autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do čvora Bosiljevo, otvorena je od pet sati ujutro za sve skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu vrijedi na više državnih cesta u Lici i Gorskom kotaru te županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, u riječkom zaleđu, na području općina Viškovo, Klana, Matulji, Kastav, Lovran, Mošćenička Draga i Opatija, i u zaleđu Novog Vinodolskog.

Slab snijeg pada u sjeverozapadnom dijelu zemlje. Mokrih i skliskih kolnika od kiše i raskvašenog snijega ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Istri, na širem riječkom području, a mjestimice u Slavoniji.

Magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić na 50-100m, a od tunela Tuhobić do tunela Sleme na 100-200m.

Zbog jake bure na dionici jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle).

Na graničnim prijelazima nema čekanja. Zbog loših vremenskih prilika otkazane su trajektne linije na relaciji: Sućuraj-Drvenik, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Vis-Split-Vis i Sumartin-Makarska-Sumartin, te katamaran na relaciji: Vis-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa i Korčula-Hvar-Split-Korčula. (hina/metro-portal)

29.11.2010. 08:09:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh