« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
josip friščić:

Moji prsti nisu u nikakvom pekmezu

Andrija Hebrang i Josip Friščić danas opovrgavaju glasine da se Damiru Polančecu sprema smjena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Josip Friščić

,

Ivo Sanader

,

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

,

Ivan Šimonović

,

Podravka afera

HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang izjavio je danas da u stranci nije bilo govora o smjeni potpredsjednika vlade Damira Polančeca.

Hebrang tvrdi da je jučerašnji sastanak užeg stranačkog vodstva, o kojemu su izvijestili mediji, zapravo bio uobičajeni sastanak stranačkog Predsjedništva, na koji je bivši premijer Ivo Sanader došao kao počasni predsjednik stranke.

Naglasio je da u stranci nije bilo govora o smjeni, no nije znao reći kako će se HDZ-ovi zastupnici postaviti prema oporbenom zahtjevu za Polančecovom smjenom, jer rasprava, kaže, još nije pripremljena.

Na pitanje bi li Polančec sam trebao dati ostavku odgovorio je:

"To je stvar svakog pojedinca. Nemojmo osuđivati ljude prije istrage''.

Čelnik HSS-a Josip Friščić izjavio je, pak, danas kako se ne osjeća odgovornim za aferu u Podravci, a vezano uz navodnu odgovornost Damira Polančeca rekao je da nije na njemu, ni HSS-u da o tome sudi, već da prvi potez treba povući upravo Polančec.

Friščić dodaje da s premijerkom Kosor nije razgovarao o eventualnoj Polančecovoj smjeni. Kaže da Vlada ima previše posla da bi se tjednima bavila Podravkom, te da će konačnu odluku o sudbini Polančeca donijeti premijerka.

Odbacio je medijske napise o njegovoj upletenosti u aferu Podravka:

"Moji prsti nisu u nikakvom pekmezu, pa ni u Podravkinom. Ako trebam pekmez odem u dućan", kazao je.

Danas se u vezi afere u Podravki oglasio i ministar pravosuđa Ivan Šimonović, koji kaže da nema govora o tome da bi se uhićenja u Podravci mogla povezati s posljednjim izvješćem o napretku Europske komisije po kojem Hrvatska za završetak pregovora treba pojačati napore u borbi protiv korupcije.

''Ono što Europa traži od Hrvatske ne razlikuje se od onog što traže građani, a to znači da nitko nije iznad zakona'', kaže ministar, napomenuvši kako pritom treba voditi računa da nitko nije kriv dok se to ne dokaže, te pustiti pravosuđe da radi svoj posao bez pritisaka politike i medija. (hina/metro-portal)

23.10.2009. 13:34:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh