« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
MALOLJETNIČKE TRUDNOĆE

Inicijativa mladih prosvjedovala pred Ministarstvom zdravstva

U Hrvatskoj još uvijek nema seksualne edukacije u školama, savjetovališta o reproduktivnom zdravlju te dostupne i jeftine kontracepcije

(Saša Midžor Sučić/Cropix)
Više o

seksualni odgoj

,

Darko Milinović

,

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi

,

Inicijativa mladih

,

maloljetničke trudnoće

Desetak predstavnika Inicijative mladih prosvjedovalo je danas ispred Ministarstva zdravstva želeći ukazati na problem maloljetničkih trudnoća u Hrvatskoj i potrebu otvaranja savjetovališta u kojima bi 570 tisuća mladih u Hrvatskoj moglo dobiti sve potrebne informacije o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Mladima se obratio ministar zdravstva Darko Milinović koji im je priopćio da se od Nove godine kreće s osnivanjem savjetovališta za mlade u svakoj županiji, kao i da je u tijeku osnivanje posebnog povjerenstva koje će biti zaduženo za njihovo osnivanje.

Inicijativa mladih želi osvijestiti javnost i nadležne institucije o potrebi osnivanja savjetovališta ponukana sve većim potrebama mladih, a relativno teško dostupnim informacijama.

U Hrvatskoj, kako ističu, još uvijek nema seksualne edukacije u školama, savjetovališta o seksualnom i reproduktivnom zdravlju te dostupne i jeftine kontracepcije, a usluge koje postoje u zdravstvenom sustavu ne mogu odgovoriti na sve potrebe mladih.

Osim prosvjeda pred Ministarstvom zdravstva, Inicijativa mladih večeras u 18:30 sati organizira i koncert na zagrebačkom Cvjetnom trgu na kojem će nastupiti mladi bendovi. Tijekom koncerta bit će puštan TV spot "Roditeljstvo nije igra" te dijeljeni informativni materijali o važnosti očuvanja seksualnog zdravlja. (hina/metro-portal)

23.10.2009. 14:11:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh