« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DAMIR KAJIN:

Moji odnosi s Jakovčićem još nisu u fazi da se gađamo bocama

Jakovčić se ogradio od Kajinova blaćenja vlade, a Kajin kaže da mu ipak priznaje da je puno učinio za Istru

(Goran Sebelić/Cropix)
Više o

Ivan Jakovčić

,

Damir Kajin

,

IDS

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako njegovi odnosi s predsjednikom stranke Jakovčićem "još nisu u fazi da se gađaju punim bocama" te da s njim uvijek otvoreno razgovara i da malo tko u politici ima takav način komunikacije.

Na novinarski upit kakvi su njegovi odnosi s predsjednikom IDS-a, nakon Kajinove izjave o hrvatskoj vladi, od koje se Jakovčić ogradio, Kajin je rekao: "Niti je Jakovčić niti sam ja uvijek u pravu, ali je Jakovčić puno učinio za Istru i to mu priznajem."

Na upit ostaje li još pri svojoj izjavi da vlada vodi gotovo zločinačku politiku, Kajin je odgovorio kako ne odustaje ni od jedne izgovorene riječi na račun vlade, dodavši kako se zbog te njegove prošlotjedne izjave, kako je rekao, "vlada na njega obrušila kao na životinju".

Komentirajući najnovije vladine gospodarske mjere, Kajin je istaknuo kako u njima ima i logičnih i apsurdnih stvari. Ustvrdivši kako novi program svjedoči o političkoj i gospodarskoj propasti vladajuće koalicije, Kajin je ponovio kako bi "jedina prava mjera od koje vladajući bježe bila - prijevremeni izbori, odnosno novo vrijeme, novi ljudi i nova politika".

"Priznanje da se došlo do dna i nove vladine mjere kao zvono na uzbunu samo je dokaz da su i u vladi shvatili da su zemlju doveli do propasti", ustvrdio je Kajin upitavši se zar je vlada trebala Hrvatsku dovesti do toga da jučer prikazane mjere budu svima zadnja prilika, a da u tome ne vidi svoju odgovornost.

On pozitivnim smatra najavu ukidanja kriznog poreza, no znakovitim vidi njegovo ukidanje na Dan mrtvih, što povezuje "s mrtvim gospodarstvom i umrtvljenim građanstvom". (hina/metro-portal)

20.04.2010. 16:44:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh