« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NOVI MANDAT

Dinko Cvitan ponovo ravnatelj USKOK-a

Dosadašnji ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Dinko Cvitan ponovno je imenovan na tu dužnost na četverogodišnje razdoblje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (dorh.hr)
Više o

USKOK

,

Dinko Cvitan

,

ravnatelj

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić imenovao je Cvitana krajem prošlog tjedna, kad je ravnatelj USKOK-a ponovno svečano prisegnuo na tu dužnost.

Prije imenovanja Bajić je dobio mišljenje ministra pravosuđa i kolegija DORH-a, a Zakonom o USKOK-u predviđeno je i da ravnatelj mora proći sigurnosne provjere i provjere imovnog stanja.

Cvitan je na čelu USKOK-a od studenoga 2005. Najprije je nakon odlaska Željka Žganjera bio obnašatelj dužnosti ravnatelja, a zatim je u ožujku 2006. imenovan na četverogodišnje razdoblje.

Dinko Cvitan rodio se 1958. godine u Zagrebu, gdje se školovao i diplomirao na Pravnom fakultetu. Nakon 1985., kada je kao pripravnik na Općinskome sudu u Zagrebu položio pravosudni ispit, radio je kao zamjenik općinskoga državnog odvjetnika u Zagrebu, a zatim kao odvjetnik u Zagrebu te direktor pravnih poslova u "Sunce osiguranju" u Zagrebu. Od 2003. zamjenik je županijskoga državnog odvjetnika u Zagrebu raspoređen na poslove zamjenika ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. U listopadu 2005. imenovan je za zamjenika glavnoga državnog odvjetnika RH i preuzeo je tu dužnost 1. studenoga 2005., a idućeg dana imenovan je za obnašatelja dužnosti ravnatelja USKOK-a.

USKOK je osnovan 19. listopada 2001. kao specijalizirano tijelo u sastavu državnog odvjetništva, a počeo je raditi 3. prosinca te godine. Sjedište ureda je u Zagrebu, a svoje odjele ima u Splitu, Rijeci i Osijeku. (hina/metro-portal)

20.04.2010. 18:06:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh