« Seks
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ŠTO MISLITE?

Mogu li muškarci i žene biti prijatelji?

Ženama su njihovi prijatelji bili privlačni, no ideja o podizanju veze do seksualnih odnosa dolazila je u obzir jedino ako su oboje slobodni

Hmmm :)
Hmmm :) (Arhiva)
Više o

žene

,

prijatelji

,

muškarci

Muškarci i žene ne mogu biti prijatelji, legendarna je rečenica iz filma Kad je Harry sreo Sally, jer se seks uvijek nađe na njihovm putu je potpuno točna, kažu znanstvenici. Naime, muškarci prije ili kasnije u takvom odnosu razviju seksualnu privlačnost prema prijateljici, dok žene nemaju problema s platonskim vezama. 

Ipak, bez obzira na sva dostignuća modernog života i zajedničko sudjelovanje žena i muškaraca u svim aspektima života, instikti za parenje kod muškaraca redovito prorade i upropaste prijateljski odnos. 

Parovi su u istraživanju trebali ocijeniti svoje sklonosti prema prijatelju ili prijateljici, a muškarci su redom priznavali da im se prijateljice sviđaju i da žele izaći s njima na spoj. Pritom su živjeli u zabludi, misleći da njihove prijateljice imaju iste ideje. 

Kako su pokazali rezultati, ženama su njihovi prijatelji bili privlačni, no ideja o podizanju veze do seksualnih odnosa dolazila je u obzir jedino ako su oboje slobodni, a zauzeti muškarci bili su manje privlačni od slobodnih. 

Stoga, nemojte se čuditi što vaša draga ne prihvaća vašu "prijateljicu" ...

03.07.2015. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh