« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina
MYTHBUSTERS

Modni mitovi koji su pogrešni

Neki su nam modni zakoni jednostavno utuvljeni u glavu, a zapravo baš i nemaju neku podlogu, štoviše ...

Mit je i duljina suknje
Mit je i duljina suknje (Arhiva)
Više o

moda

,

cipele

,

torba

,

kombiniranje boja

,

modni mitovi

Moda se mijenja, istina, no neke su stvari bezvremenske, vole govoriti razni modni znalci. No, među takve se stvari obično uvuku i razni mitovi koje bi trebalo što prije razbiti, jer ako ih se držite, izgledat ćete lošije nego ako malo pažljivije odaberete što ćete obući.

Tako, primjerice, jedan od mitova tvrdi da se različiti uzorci ne smiju miješati. To je možda bilo istina u doba naših majki, kad nije bilo tako velikog izbora i mogućnosti, pa krupni cvjetovi na suknji idu jako dobro s malim točkicama na košulji. OK, morate paziti da birate istu paletu boja, kako ne bi izgledali kao klaun, ali da se smije, smije se.

Plava i crna se ne mogu kombinirati, također su govorili nekada. Sada to zvuči samo kao malo previše monotona kombinacija, kojoj nedostaje neki svjetlucavi detalj i vi ste spremni za izlazak.

Krupnije žene naročito su na meti mitova, pa im se tako preporučuje široka odjeća koja će, kao, prikriti njihovu bogatu figuru. Šipak. Izgledat ćete kao da ste obukli šator koji vijori oko vašeg, i dalje bogatog, tijela. Stoga, malo kraća i uža suknja i majica koje prate liniju tijela ili hlače s tanjom vestom bit će apsolutno savršena kombinacija. 

Uz široku odjeću ide i zabrana vodoravnih pruga koje, jel', isto proširuju. I opet krivo. Tanje vodoravne pruge nježnih boja na majici s V izrezom izgledat će odlično.

Za kraj, malo modnih dodataka. Naime, ormari se pune raznoraznim cipelama kupljenim zbog torbice i torbi kupljenih zbog cipela. Pošto još uvijek ne postoje modni zakoni za kršenje kojih se ide u modni zatvor, pažljivo uskladite paletu, recimo, tamnoplave sandale s torbicom boje karamele i opet možete van, a da vas Fashion Guru ne popljuje u sljedećoj kolumni.

Ukratko, zaboravite na gluposti kojima su vam punili glavu i držite se svoje priče, nećete pogriješiti. 

25.04.2013. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh