« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IMAO JE VIZIJU

Modni dizajner Alexander McQueen pronađen mrtav u svome domu

Uzrok smrti jednog od najutjecajnijih dizajnera još nije službeno potvrđen, no čini se da je zločesti dečko mode počinio samoubojstvo

(Metro Stockholm)
Više o

moda

,

Alexander McQueen

,

Samantha Garrett

,

Isabella Blow

,

modni dizajner

,

umro Alexander McQueen

,

kreator

Modni dizajner Alexander McQueen je mrtav. U 10:20 sati po londonskom vremenu osoblje hitne pomoći nazvalo je policiju kako bi prijavili McQueenovu smrt u njegovom domu na rubu londonskog Hyde parka.

''Pokojnik je imao 40 godina i stanovao je na toj adresi'', izjavio je za Metro Jonathan Southgate, glasnogovornik Metropolitan policije. ''Iščekujemo obdukciju, ali uzrok smrti nije sumnjiv.''

McQueenov ured potvrdio je njegovu smrt. ''Bio je genij. Činio se sretnim, ali ne mogu komentirati njegov privatni život. Zasad nemamo poslovni plan za kompaniju. Samo tugujemo'', kaže Samantha Garrett, McQueenova glasnogovornica.

''Njegov talent bio je očit i neće ubrzo biti zaboravljen'', priopćila je modna web stranica Modelinia. ''Neprestano je stvarao kolekcije koje su svi voljeli i obožavali. Slavne osobe i modeli, od Lady Gage do Raquel Zimmermann i Daphne Guinness, uvijek su se obraćale briljantnom dizajneru da ih odjene.''

Dok se pregled ne obavi do kraja, policija neće navesti uzrok McQueenove smrti, ali britanski mediji javljaju da se objesio. McQueen, bivši glavni dizajner za Givenchy, bio je depresivan nakon smrti svoje majke 2. veljače.

''nedjelja navečer bila je j*****o užasna ali moji prijatelji su super ali sad se moram nekako zbrojiti i završiti HELLS ANGLES & PROLIFIC DEAMONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", napisao je McQueen na Twitteru 7. veljače. Do četvrtka popodne njegova Twitter stranica je skinuta.

Alexander McQueen rođen je 1969. u Istočnom Londonu. Bio je najmlađe od šestero djece, a otac mu je bio vozač taksija. McQueen je pokazao interes za modu već u ranoj dobi i postao je pripravnik u prestižnoj krojačnici Saville Row kad mu je bilo 16 godina.

Četiri puta proglašen je britanskim dizajnerom godine, a Vijeće modnih dizajnera Amerike imenovalo ga je i međunarodnim dizajnerom godine.

Bio je jedan od najutjecajnijih kreatora, ali i poznat kao ''zločesti dečko'' mode. Navodno je u rukav sakoa izrađenog za princa Charlesa ušio riječi ''Ja sam ****''.

Prije tri godine njegova je dugogodišnja prijateljica i suradnica Isabella Blow počinila samoubojstvo predoziranjem.

Svoju posljednju kolekciju McQueen je trebao prikazati sljedećeg mjeseca na Pariškom tjednu mode.

Piše: Elisabeth Braw/Metro World News
11.02.2010. 21:12:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh