« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Močvara se vraća

Kulturna i klupska scena Zagreba od 21. svibnja opet će imati alternativni kutak.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

močvara

,

izlasci

,

URK

,

alternativa

,

Udruženje za razvoj kulture

Udruženje za razvoj kulture "URK" i Močvara d.o.o. potpisali su s gradom Zagrebom 18. ožujka 2009. ugovor o zajedničkom zakupu prostora kluba Močvara te će se Močvara ponovo otvoriti na istoj lokaciji 21. svibnja 2009. godine, stoji u priopćenju za medije koje je ovaj tjedan objavio URK.

Podsjetimo, Močvara se s Gradom Zagrebom više od pet godina 'natezala' oko produženja ugovora o prostoru koji je koristila jer su 'gradski oci' svo to vrijeme ignorirali zahtjeve kluba i udruge što je kulminiralo prekidom komunikacije pa čak i grubim neistinitim optužbama na račun URK-a od strane gradske uprave. Takvi odnosi onemogućili su normalan rad, svi se sjećamo nevjerojatnih nametnutih pravila, posebno onog o točenju, odnosno ne-točenju pića nakon ponoći, te klubu nije preostalo drugo nego da, na žalost brojnih redovitih i povremenih posjetilaca, zatvori svoja vrata 11. svibnja prošle godine.

No, stvari su se promijenile, srećom na bolje. Ugovor koji je prije deset dana sklopljen s Gradom na rok od 5 godina s cijenom mjesečnog zakupa prostora od 12.100 kuna, omogućava odvijanje kulturnih programa i potpuno funkcioniranje kluba s odgovarajućim sadržajima i cjelonoćnim radnim vremenom.

"Po zatvaranju kluba započeo je radikalan zaokret u politici Grada prema Močvari. Javni napadi su prestali, Grad je na vlastitu inicijativu renovirao dio kluba te je proveden javni natječaj. Što je najvažnije, gradonačelnik je potpisao dokument kojim se potvrđuje da ne postoje nikakva prethodna potraživanja Grada prema URK-u", piše u izjav kluba.

Što se točno i zašto dogodilo u stavu Grada nije poznato, ali rezultati su pozitivni. Močvara će opet na staroj lokaciji kraj Save, Trnjanski nasip bb, nastaviti svoj redoviti program u kojem se može očekivati brojne koncerte, slušaone, filmove, izložbe, književne večeri, kazališne predstave, tribine i druga kulturne događanja namijenjena urbanoj publici, a raspored će biti uskoro objavljen na www.mochvara.hr. (metro-portal)

27.03.2009. 21:09:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh