« Svijet
objavljeno prije 13 godina
LIBIJSKI VOĐA

Moamer Gadafi nema ništa protiv međunarodno nadgledanih izbora

Gadafi bi dopustio da izbore nagledaju EU, Afrička unija, UN pa čak i NATO

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

Libija

,

Moamer Gadafi

U intervjuu za talijanske novine, jedan od sinova libijskog čelnika rekao je kako bi njegov otac pristao na međunarodno nadgledane izbore ukoliko mu se može garantirati da neće biti namještanja glasova, javlja Hina.

"Oni se mogu održati u roku od tri mjeseca, najduže do kraja godine, a jamstvo transparentnosti mogla bi biti nazočnost međunarodnih promatrača", rekao je Saif al-Islam za dnevnik Corriere della Sera.

On je kazao da izbore mogu nadgledati, među ostalima, Europska unija, Afrička unija, UN pa čak i NATO, koji bombardira Gadafijeve snage. "Važno je da izbori budu transparentni, da se ne pojavi sumnja da su namješteni", istaknuo je.

"Ne dvojim da velika većina Libijaca stoji uz mog oca i smatra pobunjenike fanatičnim islamskim fundamentalistima, teroristima potaknutima izvana, plaćenicima po naređenju (francuskog predsjednika Nicolasa) Sarkozyja." Al-Islam je izjavio da će njegov otac biti spreman otići s vlasti ako izgubi na izborima, ali da neće otići u egzil.

"On nikada neće napustiti Libiju. On je ovdje rođen i namjerava tu i umrijeti i biti pokopan uz one koji su mu dragi", rekao je.

16.06.2011. 12:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh