« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
PONAVLJA SE NJEMAČKA?

E. coli u Francuskoj, zaraženo petero djece

Zdravstveni dužnosnici uvjeravaju kako francuski slučajevi očito nisu povezani s onima u Njemačkoj

Fotografija vijesti
Više o

E.Coli

,

bakterija

,

Francuska

,

Njemačka

Petero djece, koja su hospitalizirana na sjeveru Francuske nakon što su jeli goveđe hamburgere zaražene bakterijom E.coli, u teškom su stanju, objavili su u četvrtak dužnosnici, upozoravajući na moguću širu epidemiju, javlja Hina

Stručnjaci procjenjuju da bakterija koja se pojavila u Francuskoj nije povezana s tipom E.coli koja je usmrtila 37 i inficirala 3000 osoba na sjeveru Njemačke i još nekim europskim zemljama iako nitko to ne može ni demantirati.

Njemački lanac supermarketa Lidl povukao je s polica zamrznute hamburgere koji su, kako se vjeruje, izvor zaraze u Francuskoj. Prodavali su se pod markom "Steaks Country s istekom valjanosti 10.,11. i 12. svibnja, kažu dužnosnici.

Šestero djece, u dobi od 20 mjeseci do osam godina i iz različitih gradova regije Pas de Calais, primljeno je u srijedu u bolnicu u gradu Lilleu nakon pojave krvave dijareje. Jedno je dijete ubrzo pušteno, no ostalih petero je u teškom stanju zadržano u bolnici. Troje je na hemodijalizi, postupku kojim se iz krvi uklanjaju otpadne tvari u slučaju zatajenja bubrega.

Iako do epidemije u Francuskoj dolazi u vrijeme zaraze inficiranim klicama graha od koje je umrlo 36 osoba u Njemačkoj i jedna u Švedskoj, zdravstveni dužnosnici uvjeravaju kako francuski slučajevi očito nisu povezani s onima u Njemačkoj.

16.06.2011. 16:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh